A Microsoft célja a több számítógéppel arányos számú Vista eladása

2007. február 01.
2.0981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft arra számít, hogy kétszer annyit ad el új operációs rendszeréből, a Vistából értékesítésének első évében, amennyivel több most a személyi számítógépek száma, mint volt a Windows XP 2001-es bevezetésekor - azaz az akkor eladott mennyiség mintegy kétszeresét várja.

Számításaik, várakozásaik szerint ötször annyi Vista példányt adnak majd el, mint korábban a Windows 95-ből. Az IDC adatai szerint az idén eladásra kerülő személyi számítógépek száma eléri a 255 milliót; 2001-ben 136 millió volt ez az érték, a Windows 95 - értelemszerűen - 1995-ös piacra kerülésének évében 59,7 millió PC-t értékesítettek a világon.

A Microsoft szerint a Vista a társaság "legnagyobb dobása" a Windows 95 megjelenése óta. Az új operációs rendszer árusítása - számos halasztást követően - kedden kezdődött meg a világ 70 országában.

Elemzők szerint még jó időbe telik, amíg a piacon is látható hatása lesz a Vistának. "A PC-eladásokra gyakorolt hatás az év második feléig aligha lesz érzékelhető, és egyelőre nem kell nagy áttörést várni a Vistától, mert a vásárlók manapság rendkívül racionális döntéseket hoznak" - vélte egyikük.

Jelenleg a világ számítógépeinek több mint 95 százalékán fut Windows operációs rendszer.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 4 hónapja és 12 napja

ilyen miatt nem muszaj uj pc-t venni lehuzas!!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja