A Microsoft betekintést nyújt a megújult Windows Live Hotmail szolgáltatásba

2010. május 19.
2.6861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Microsoft betekintést nyújt a megújult Windows Live Hotmail szolgáltatásba - a személyes e-mail rendszerek következő generációjába.

A Hotmail új verziójába beépített intelligens eszközök segítségével a felhasználók megoldást találhatnak a postafiókjuk rendezetté tételére, időt takaríthatnak meg az e-mailezéssel kapcsolatos leggyakoribb feladatok végrehajtása során, probléma nélkül oszthatnak meg nagy mellékleteket - például fényképeket -, valamint Microsoft Office-dokumentumokat tekinthetnek meg és szerkeszthetnek a Hotmail-postafiókjukban, közvetlenül a böngészőben.

Manapság a postafiókok tele vannak olyan üzenetekkel, amelyeket a legtöbben csak spam-nek, azaz "levélszemétnek" tekintenek. Még ha helyénvaló levelekről is van szó, a felhasználóknak meglehetősen körülményes rendezetten és tisztán tartaniuk a beérkezett üzeneteiket. Az új Hotmail a világ első és egyetlen virtuális seprűjével nyújt segítséget ebben, amelynek használatával a felhasználók könnyedén kisepregethetik a nem kívánt leveleket a postaládájukból. Az intelligens szűrők használatával pedig egyetlen kattintással elérhető, hogy a beérkezett üzenetek között csak az ismerősöktől érkezettek jelenjenek meg, esetleg csak a közösségi hálózati értesítések vagy a felhasználó csoportjaitól származó levelek legyenek láthatók.

Az új Hotmail szolgáltatás használatával a felhasználók időt is megtakaríthatnak, ugyanis az e-mailezés során leggyakrabban előforduló műveletek most már a postafiók elhagyása nélkül is végrehajthatók lesznek. A felhasználók megtekinthetik a Flickr, a YouTube és más népszerű webhelyekről származó fényképek és videók villámnézetét, valamint élőben láthatják a nyomon követett csomagküldemények állapotát az e-mailjeikben. Továbbá a felhasználóknak lehetőségük nyílik elfogadni egyes közösségi oldalak (például a Facebook vagy a LinkedIn) ismerősök felvételére irányuló kéréseit - mindezt kényelmesen, közvetlenül a postafiókjukból.

Az egyik legfontosabb változás a Hotmailben a személyes fényképek és dokumentumok megosztásának könnyebbé tétele. A Hotmail felhasználói havonta több mint 1,5 milliárd fényképet és 350 millió Microsoft Office-dokumentumot osztanak meg másokkal. A mellékletek mérete azonban a legtöbb felhasználónak problémát jelent, a használt e-mail szolgáltatástól függetlenül. A megújult Hotmail-nek köszönhetően a felhasználók egy üzenetben akár 10 GB-os mellékletet is küldhetnek - ezért a csatolt fájlok mérete ezentúl nem jelenthet problémát. Így akár 200, egyenként legfeljebb 50 MB méretű melléklet is küldhető egyetlen levélben!

A Hotmail új verziójában a felhasználóknak lehetőségük nyílik Office-dokumentumok megtekintésére és szerkesztésére, közvetlenül a postafiókjukból, és ehhez csak a böngésző szükségeltetik.

A ma bemutatott új funkciók között olyanok szerepelnek, amelyek segítenek megtalálni a fontos üzeneteket, és átláthatóbbá teszik az elektronikus levelezést.

Hotmail-újdonságok: Azonnal láthatók az ismerősöktől érkezett új üzenetek, a közösségi oldalak frissítései, a küldemények, az események és a születésnapi emlékeztetők - mindez rögtön a bejelentkezést követően.
Seprű: Ezzel a virtuális seprűvel gyorsan eltakaríthatók a nem kívánt levelek a beérkezett üzenetek közül, és mappákba vagy a törölt elemek közé helyezhetők. A Hotmail automatikus sepregetéseket is végezhet. Ezenkívül kisepregethetők a Gmail- vagy Yahoo! Mail-fiókból származó levélszemetek is, ha a felhasználó felveszi azokat a Hotmail-fiókjába, ahol más e-mail szolgáltatások leveleit is küldheti és fogadhatja.
Szűrés egy kattintással: Egyetlen kattintással szűrhetők a beérkezett üzenetek, így csak a fontos levelek jelennek meg: például az ismerősöktől érkezett e-mailek, a Facebookból, LinkedIn-ből és más hasonló közösségi oldalaktól érkező értesítések, illetve a levelezési listáktól származó üzenetek. Egy kattintással megtalálhatók a fényképet, dokumentumot, videót vagy kézbesítési frissítést tartalmazó levelek, illetve a külön bejelöltek.
Speciális keresés és automatikus keresési javaslatok: A Hotmail új keresési ablaka automatikus kiegészítési funkcióval is rendelkezik. A Hotmail automatikusan keresési javaslatokat kínál, így gyorsabban megtalálhatók a keresett üzenetek.
Párbeszéd nézet: Az e-mail-ek tetszés szerint csoportosíthatók aszerint, hogy mely levélre érkeztek válaszul.

Mindezek mellett a Microsoft bemutatta, hogy bizonyos népszerű weboldalakkal együttműködve milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy a felhasználók több feladatot hajthassanak végre a postafiók elhagyása nélkül.

Aktív nézetek: Sok olyan üzenet van, amely arra szólítja fel a felhasználót, hogy hagyja el a postafiókját, és ugorjon át egy másik webhelyre egy bizonyos művelet befejezéséhez. A Hotmail használatával idő takarítható meg, ugyanis ezek a műveletek elvégezhetők közvetlenül az üzeneteken belülről; legyen szó egy YouTube-videó vagy egy Flickr-fotó megtekintéséről, illetve a Facebook, LinkedIn és más hasonló közösségi oldalak használatáról.

A biztonság és a felhasználók adatainak védelme a Microsoft minden tevékenységében kulcsfontosságú szerepet kap. A megújult Hotmail számos további lépést tesz annak érdekében, hogy a felhasználók megóvhassák fiókjuk biztonságát.

Piacvezető levélszemét-kezelés: A Microsoft SmartScreen nevű, felhőalapú, heurisztikus elven működő levélszemét- és kártevőszűrői technológiája segítségével - amelyet a Microsoft Exchange Server, a Forefront és az Internet Explorer is alkalmaz - a Hotmailnek sikerült lecsökkentenie az átlagos postafiók levélszemét-telítettségének arányát a 2006-os 35%-ról 4%-ra - amely a legjobb arány a webes e-mail szolgáltatások között. A Hotmail továbbra is kiaknázza a Microsoft 9,5 milliárd dolláros kutatási-fejlesztési kapacitását azzal a céllal, hogy innovációk segítségével minimalizálja a levélszemét mennyiségét és megelőzze a bűnözőket. Az új Hotmail által alkalmazott innovációk közé tartoznak az "időutazó" szűrők, a személyre szabott levélszemét szűrés, a levélszemét-címkézés, valamint az ezeket küldők infrastruktúrájának észlelése.
Megbízható feladók: Az új Hotmail a beérkezett üzenetek között segít a megbízható feladók azonosításában, különös hangsúlyt fektetve a bankokra és más olyan feladókra, amelyeket gyakran utánoznak az adathalászat során. A könnyebb azonosíthatóság érdekében biztonsági emblémák jelennek meg azon feladók mellett, amelyeket megbízhatónak találnak.
SSL a teljes munkamenet során: Azon túl, hogy a bejelentkezés során minden fiók számára biztosított a hitelesítő adatok SSL-titkosítása, az új Hotmail hamarosan támogatni fogja annak a lehetőségét is, hogy a kiszolgáló és a felhasználó között a teljes Hotmail-munkamenet során fennálljon az SSL-titkosítás.
Egyszer felhasználható kódok: Ez az új biztonsági funkció akkor aktivizálódik, amikor a felhasználó egy nyilvános számítógépről jelentkezik be a Hotmail szolgáltatásba. A funkció használatával lehetősége van arra, hogy a Hotmail SMS formájában elküldjön egy egyszer felhasználható, ideiglenes jelszót, ha nem kívánja a normál jelszavát használni a nyilvános számítógépen. Az internetkávézókban, repülőtereken és más helyeken található nyilvános gépek ugyanis olyan szoftvereket tartalmazhatnak, amelyek ellopják a felhasználók jelszavait.

Az új Hotmail további funkciói többek közt a következők:

Funkciógazdag mobilböngészés: Az új Hotmail mobil az érintőképernyős eszközökre lett optimalizálva, ezért a felhasználói élmény zavartalan a legmodernebb telefonokon. A postafiók támogatja a szűrőket, a beágyazott betekintőket, a HTML-üzeneteket, a beszélgetések párbeszédekbe történő rendezését, az üzenetek megjelölését, a fejlécadatok megjelenítésének ki-/bekapcsolását és egyéb funkciókat.
Mobilnaptár: A Hotmail-en keresztül kezelhetők a beérkező meghívók, beállíthatók emlékeztetők, megjeleníthető egyszerre több naptár, amelyek megoszthatók másokkal - és mindez lehetséges a telefonba beépített naptárral és az ActiveSync funkcióval, vagy a telefon böngészőjével.
Exchange ActiveSync: A Hotmail támogatja a push e-mail szolgáltatást a weben, a számítógépeken és most már a mobiltelefonokon is. Az Exchange ActiveSync több mint 300 millió telefonon elérhető, használatával zökkenőmentesen szinkronizálható a Hotmail, a naptárak és a névjegyek is.
Egyetlen ismerőslista: Az új Hotmail használatával egyetlen kényelmes helyen összegyűjthető az összes online ismerős - még az olyan szolgáltatásokból is, mint például a Facebook, a LinkedIn a MySpace, a Gmail vagy a Yahoo! Mail. A Hotmailben egyszerűen egyesíthetők vagy eltávolíthatók az egy ismerőshöz tartozó ismétlődő bejegyzések.
Csevegés a postafiókból: A Messengerrel való továbbfejlesztett integráció miatt könnyebben megtekinthető, hogy mely ismerősök vannak online állapotban, és egyikükkel vagy egyszerre akár több személlyel is csevegés indítható.
Csevegés a Facebook-ismerősökkel: A felhasználók nem csak a Messenger-t használó barátaikkal, hanem a Facebook-on levőkkel is cseveghetnek.
Üzenetek küldése és fogadása a Gmail, a Yahoo! Mail és más szolgáltatásokból: A Hotmail-ben mostantól egyszerűbben összegyűjthetők egy helyen a különböző fiókok.
Megjegyzések küldése a Facebookra és más webhelyekre: Megjegyzések küldhetők a Hotmail kezdőlapjáról, azaz arról az oldalról, amely a bejelentkezés után jelenik meg. Igény szerint beállítható, hogy bejelentkezést követően ne a kezdőlap jelenjen meg, hanem a beérkezett üzenetek.
Állapot frissítése a Facebookon és a Windows Live Messengerben: Ez szintén a Hotmail kezdőlapján keresztül történhet.
Folyamatosan növekedő tárhely: A Hotmail eleinte 5 GB tárhelyet biztosít, ha pedig ez elfogy, akkor minden hónapban további tárhelyet nyújt. Így sok felhasználónk ma is 20 GB-nál is több tárhelyet használ a Hotmail-ben.
Több téma. Minden eddiginél több módon testre szabhatók a postafiókok.

A megújult Hotmail nemzetközi bevezetése a nyár közepén kezdődik meg. Az alábbi linken további információk olvashatóak a Hotmail új funkcióiról (angol nyelvű).

Az új Hotmail bemutatása
1 hozzászólás

skyman

15 éve, 22 napja

Hát nem tudom, én maradok a jol bevált Opera saját levelezőjénél böven beértem vele.
10 Gb os mellékleteket meg biztos nem fogok küldözgetni....

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja