A Microsoft beszünteti a WiFi termékek gyártását

2004. május 12.
1.3251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Annak ellenére, hogy rövid idő alatt a vezeték nélküli hálózati termékek egyik vezető forgalmazójává vált, a Microsoft most bejelentette, hogy abbahagyja teljes WiFi termékcsaládjának gyártását és forgalmazását.
 

A cég képviselője elmondta, hogy a jövőben a fejlesztések során eddig elért eredményeket kívánják új termékeiknél és szolgáltatásaiknál kamatoztatni, ugyanakkor kivonulnak a szélessávú vezeték nélküli hálózati hardver üzletágból.

A lépés drámai fordulat, ha figyelembe vesszük, hogy a Microsoft mindössze 2002 szeptembere óta van jelen a piacon, és éppen nemrég mutatta be 802.11 g termékének USB változatát. A szoftvercég hamar kedvező pozíciót szerzett a WiFi termékek forgalmazásával, igaz később némi teret vesztett, amikor időben lemaradt versenytársai mögött 802.11 g alkalmazásának bemutatásával. A Microsoft jelenleg teljes WiFi termékskálával rendelkezik, az átjátszóállomásoktól a laptop-kártyákon át az asztali számítógépekhez gyártott USB és PCI tartozékokig.

A szoftvergyártó 802.11 g termékcsaládját még pár hónapig továbbra is forgalomban tartja és néhány régebbi WiFi terméke is kapható lesz még egy ideig, ám a kéthónapos garancia lejártával már nem nyújtanak hozzájuk további szerviz-szolgáltatásokat.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

italianman

8 éve, 1 hónapja és 6 napja

Vagy mégsem?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGrifid profiljatotyak profilja