A Microsoft a Windows javítások CD-s gyűjteményét teszteli

2003. december 01.
1.3871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft a közelmúltban felfedezett, nagyszámú Windows biztonsági résre való tekintettel egy olyan CD kiadását vette tervbe, amely elsősorban a lassú internet-hozzáféréssel rendelkezők dolgát könnyítené meg.

A szoftveróriás a régebbi, Windows 98, 98 Second Edition és Millennium Edition (Me) operációs rendszerek javításait válogatja össze egy CD lemezre. A társaság szerint a megoldás lehetővé tenné, hogy azok a felhasználók is feltelepíthessék a kritikus biztonsági javításokat, akik lassú internet-hozzáférésük miatt ezt egyébként nem tudnák megtenni, vagy egyszerűen nem látogatják a Microsoft weboldalait.

A Microsoft néhány nappal ezelőtt e-mailben tudatta a bétatesztelőkkel, hogy új, CD-s javítócsomagot készül kiadni a szélessávú internetes kapcsolattal nem rendelkező felhasználók számára. A társaság azon tesztelők segítéségére számít, akik az említett három operációs rendszer egyikét használják.

Az új CD-n azok a javítások lesznek megtalálhatóak, amelyek egyébként a társaság WindowsUpdate weboldaláról is letölthetők.

"Ez a biztonsági frissítő CD különösen hasznos lesz azon felhasználók számára, akik lassú internetkapcsolattal rendelkeznek, vagy nem töltik le rendszeresen a kiadott biztonsági javításokat" - áll a Microsoft közleményében. A CD kiadási ideje egyelőre nem ismert, de a társaság csak december 5-éig fogad jelentkezőket a bétateszt programba.

A redmondi (Washington) székhelyű társaságot számos kritika érte amiatt, hogy kizárólag a webalapú WindowsUpdate szolgáltatásra építi a frissítések kiadását. A lassú hozzáféréssel rendelkezők ugyanis rendre mellőzik a javítások hosszadalmas letöltését, ezáltal védtelenek maradnak a támadásokkal szemben.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 8 napja

amely elsősorban a lassú internet-hozzáféréssel rendelkezők dolgát könnyítené meg.

Egy ilyet most is csinálhatnának,sajnos nincs túl gyors netem, mert vezeték nélküli és azok nem túl gyorsakszomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja