A Microsoft átcsábított egy vezetőt az ősellenségétől

2004. április 21.
1.3961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Karl Aigner, aki a SuSe Linux kereskedelmi vezetője volt Münchenben, most a Microsoft kis és közepes vállalatoknak szánt Data Centere németországi eladásait vezeti.

A RedMonk elemzője szerint ezzel a húzással a Microsoft betekintést nyerhet ősellensége módszereibe. Aigner nevéhez fűződik az a történelmi eredmény, hogy München városa tavaly a nyílt forráskódú operációs rendszert választotta 14000 számítógépe számára annak ellenére, hogy a Linux közismerten kevésbé érett az asztali számítógépek számára.

Valamint, hogy, az üzletet meggátolandó, Steve Ballmer villámlátogatást tett a város vezetőinél, alacsonyabb árat és egyéb előnyöket ígérve.

A két cég rivalizálása több mint egyszerű verseny. A Microsoft felsővezetői gyakran aposztrofálják a nyílt forráskódú szoftvert rákbetegségnek és olyannak mint a Pac-Man, a Linuxos vezetők pedig egyaránt morális és műszaki ellenségnek nevezik a Microsoftot.

A hírt közreadó amerikai oldal úgy fejezi ki magát, hogy bár München nem a Microsoft Waterlooja Európában, de a figyelmeztető lövést leadták az eddig abszolút piacvezetőre.

A versenytárs vezetőjének elcsábítása nem ritka gyakorlat a műszaki életben. A tárolás-specialista EMC Howard Eliast vette át 2003-ban a HP-tól, a Microsoft 2000-ben a Segától csalta magához Peter Moore-t, a játékszoftverek atyját, stb. Ezek a trükkök aztán gyakran perrel végződnek, de a gyakorlat folytatódik.
1 hozzászólás

italianman

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Vagány.Mindig is bírtam az ilyen embereket.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaMarduk profiljaManiac profiljagery1113 profiljaGamePlay profilja