A Microsoft 12 millió dolláros kártérítést fizetett az Opera-nak?

2004. május 25.
1.4281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Szavahihető források szerint a Microsoft 12,75 millió dolláros kártérítést fizetett a norvég Opera Software-nek, hogy megelőzze egy bírósági per kialakulását a két cég között.

A Microsoft olyan kódot alkalmazott oldalain, mely például az MSN oldalainak megjelenését rontotta az Opera böngészőjének használatakor. Az Opera ezért szándékos kompatibilitás-rontással vádolta meg a Microsoftot, amit a vállalat következetesen cáfolt.

A Microsoft a per megelőzése érdekében ezúttal nem egy esetleges jogi eljárás végén, hanem azt megelőzve volt hajlandó megállapodni 12,75 millió dollár kártérítési összegben. A Microsoft illetékesei nem voltak hajlandóak egy szóbeszédnek minősített információt kommentálni. A részleteket az Opera sem erősítette meg, ám Hakon Lie, a norvég cég technológiai vezérigazgatója elmondta, hogy néhány tényt továbbítottak egy nagy nemzetközi vállalathoz, és ezek után megállapodtak a nézeteltérések rendezéséről még a jogi eljárás előtt. Ezen túlmenően azonban az Opera egyetlen vezetője sem volt hajlandó nyilatkozni, a kérdéses cég, és vállalatuk közötti titoktartási egyezményre hivatkozva.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
Opera Software
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 4 hónapja és 11 napja

Nincs bajom az Ms ,de utálom a piszkos dolgokat meglepődött smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja