Amerika: Konzolozik a fiatalok 80 százaléka

2010. február 04.
1.8511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
A Pew Kutatóközpont 2009 Júniustól Szeptemberig tartó telefonos felmérése alapján kiderült, hogy az amerikai fiatalok közül a 12-17 éves korosztály 80 százaléka rendelkezik valamilyen konzollal.

A telefonos interjúk során 800 embert kérdeztek meg, és az adatok alapján az is világossá vált, hogy a fiatalok fele kézi-konzolokat is birtokol. A felmérés azt is megmutatta, hogy a férfiak 80, míg a nők 70 százaléka rendelkezik saját konzollal, vagy a családjukban van valakinek egy, amit használhatnak.

A kézi-konzolok a megkérdezett emberek közül a legfiatalabb korcsoportban bizonyultak a legnépszerűbbnek: a 12-13 évesek 66 százaléka rendelkezik PSP-vel vagy Nintendo DS-el, szemben a 14-17 éves korosztállyal, ahol ez az arány 44 százalék. Nincs nagy különbség e tekintetben a nemek között, hiszen az összesítésben a fiatalabb lányok 47 százalékos, a fiúk pedig 53 százalékos arányban képviselik a kézi-konzol tulajdonosok bázisát. Amerika tehát egyértelműen konzolnagyhatalom; érdekes lenne összehasonlítani a fent említett számokat az európai adatokkal, de egyelőre nem készült hasonló felmérés a kontinensünkön.
3 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Amerikában a lehetőségek is végtelenek, de egy ilyen statisztikát itthon is megnéztem volna. Érdekes eredmények születhetnének.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 5 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

popapa

15 éve, 5 hónapja és 8 napja

Ez nem meglepő, a pc használatban is verik a vlágot!! Mikor mi még C+4-et csodáltuk, ot már az irodák a rendőrség, és gyakorlatilag minden számítógépről ment!! És ez már 20 éve minyimum! Így a tizen huszonok, egyszerűen beleszületek, a pc-be és a konzolokba!

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja