Amerika-ellenes iráni számítógépes játék

2007. július 29.
2.4101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy radikális iráni diákcsoport július 16-án egy olyan számítógépes játékot mutatott be, amelyben a játékosoknak két iráni, nukleáris kutatásokat végző tudóst kell megszabadítaniuk az őket Irakban elrabló, majd Izraelbe hurcoló amerikai katonáktól.

A Diákok Uniója Iszlámista Szövetség által fejlesztett Rescue the Nuke Scientist (Mentsd meg az atomtudóst) című játékot alkotói válaszul szánják az Assault on Iran (Támadás Irán ellen) néven egy New York-i cég által piacra dobott játéknak, amely egy iráni nukleáris létesítmény elleni támadást elevenít meg amerikai katonák szemszögéből. ?Az önvédelem, az áldozathozatal és a mártíromság gondolatát próbáltuk népszerűsíteni a játékban? ? hangoztatta a csoport egy nyilatkozatában, melyet az AP és a Mercury News nyomán az InfoPark Zrt. innovációs hírlevele (http://www.koine.hu/) ismertetett.

A Rescue the Nuke Scientist története abból az alapkonfliktusból indul ki, hogy az amerikai hadsereg elrabol egy iráni tudósházaspárt egy, a közép-iraki Karbala városában található siíta zarándokhelyen. A játékosoknak iráni katonák bőrébe bújva kell az Izraelbe hurcolt tudósok nyomába eredniük. A határon behatolva izraeli és amerikai katonákkal kell megküzdeniük, majd azok titkos információkat tartalmazó laptopjait megszerezve kiszabadítaniuk a két tudóst. A játék alatt a képernyő bal felső sarkában Irán fehér-zöld zászlója lobog és a küldetés sikertelen teljesítése esetén a játék végén egy harcot dicsőítő üzenet jelenik meg.

?Ez egy teljes egészében iráni termék, amely válaszlépés az Egyesült Államok Irán ellen indított cyberháborújára? ? nyilatkozta az AP-nek Mohammad Taqi Fakhrian, a csoport egyik vezetője. Az amerikai hírügynökség cikkében emlékeztet: a New York-i Kuma Reality Games játékfejlesztő cég Assault on Iran (Támadás Irán ellen) című játéka azt szimulálja, hogy amerikai haderők megsemmisítik a közép-iráni Natanz városban található urándúsító berendezést. A Rescue the Nuke Scientist videojátékot kifejlesztő Diákok Uniója Iszlámista Szövetség központja a szintén közép-iráni Isfahan városban található, mely ugyancsak otthont ad egy nukleáris létesítménynek. Ugyanez a radikális csoport szervezte a 2005-ben nagy vihart kavart, ?A világ cionizmus nélkül? című konferenciát, melyen Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök Izraelnek a ?térképről való letörlését? szorgalmazta.

A The Mercury News cikke szerint az iráni szervezet három év alatt fejlesztette ki a szoftvert. A csoport a szórakoztatóelektronikai terméket Iránban és más iszlám országokban kezdte el terjeszteni, de a fejlesztők később a nyugati piacokat is szeretnék vele célba venni. (A The Mercury News nyomán).
3 hozzászólás

nefaria

12 éve, 9 hónapja és 11 napja

Vendég írta:
hahó
mit hahó?

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 11 napja

hahó

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 17 napja

szia

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Atomprogramot védő iráni videojáték

Atomprogramot védő iráni videojáték

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljamarco profilja