AMD processzor két K8 maggal

2004. május 03.
1.6221
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD két K8 CPU magot tartalmazó processzor részleteit fedte fel, amely 2005 végén lesz kapható.

Az AMD elnöke Hector Ruiz elmondta, hogy a két CPU magot tartalmazó lapka a következő év végén, valószínűleg a 90nm-es Egyiptom és Dánia lapkák után érkezik. Az új processzor a K8 architektúrán alapul. A lapka két K8 magot tartalmaz, kettős mag képességekkel, aminek eredményként a processzor két magot kezel: CPU0 és CPU1.

A jelenleg kapható Opteron és Athlon 64 egy magot foglal magába és ezekhez relatíve könnyű egy további CPU magot hozzáadni. A processzor blokkvázlatán látható, hogy a két mag saját L2 gyorsítótárral (2 x 1MB L2 = 2MB) rendelkezik. Két 1MB-os gyorsítótár megvalósítása sokkal könnyebb, mint egy 2MB-osé. Mivel az L1 és L2 gyorsítótárak különlegesek, osztásuk bonyolult.

Az Intel a két CPU magot tartalmazó processzorok egész sorának bevezetését tervezi, a mobil-, asztali és szerverplatformon. A Jonah processzor két magot tartalmaz és két változatban - asztali és mobil - lesz kapható. Az Itanium processzorcsalád első, két CPU magot tartalmazó tagja, a Montecito 2005 közepén érkezik.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja