AMD: fehér doboz Opteron szerverek Európának

2003. október 15.
1.5661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Advanced Micro Devices (AMD) Európára is kibővítette Validated Server Programme elnevezésű projektjét, amelynek keretében a társaság szerződéses gyártópartnere "fehér doboz" szervereket szállít majd a forgalmazóknak.

Az AMD célja az, hogy olyan, garantáltan kifogástalan minőségű, Opteron alapú szervereket kínáljon az európai PC gyártóknak, amelyeket a társaságok saját márkanevük alatt hozhatnak forgalomba. A megoldás lehetővé teszi, hogy a fogalmazók jelentős beruházás, és felesleges kockázat vállalása nélkül léphessenek be az Opteron szerverek piacára.

A program Opteron 2xx chipekre épülő kétprocesszoros és Opteron 4xx processzorokat alkalmazó négyutas szervereket foglal magába.

Mivel a program résztvevői az AMD szerződéses partnerének szervereit hozzák forgalomba saját márkanevük alatt, a társaságok könnyen, gyorsan jelenhetnek meg a piacon, és még a termékek kifejlesztésvel sem kell foglalkozniuk. A Celestica által gyártott rendszerek kifogástalan minőségét és megbízhatóságát az AMD garantálja.

Az AMD legnagyobb riválisaként ismert Intel már évek óta sikeresen alkalmazza ezt a stratégiát a szerverek piacán azzal a különbséggel, hogy az utóbbi cég saját maga gyártja a rendszereket.

Az AMD ráadásul karbantartási, és támogatási lehetőséget is kínál a forgalmazók számára, amelyeknek így még kevesebb kötelezettséget kell vállalniuk. A forgalmazók elsősorban a rendszerekhez biztosított szoftverekkel és szolgáltatásokkal tudják egyedivé tenni ajánlatukat.

"Az európai PC gyártók előállítási, szállítási, és támogatási terhek nélkül árulhatnak AMD Opteron szervereket, miközben erejüket az értéknövelő szolgáltatásokra tudják fordítani" - mondta Gianluca Degliesposti, az AMD Europe fejlesztési igazgatója.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja

"Az AMD ráadásul karbantartási, és támogatási lehetőséget is kínál a forgalmazók számára"

Okos lépés,egy ötlet átvétele és kedvezőbbé tételemosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja