AMD energiatakarékos mobilplatform: Turion

2005. január 18.
1.5731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Advanced Micro Devices a CES (Consumer Electronics Show) kiállításon és konferencián jelentette be az energiatakarékos noteszgép processzorok új sorozatának márkanevét (Turion), amelyek 2005 közepén kerülnek a piacra.

Ez a lapkagyártó válasza az Intel az Intel Centrino noteszgép-technológiára. A vállalat azonban még nem fedte fel az új lapkák specifikációját. Az AMD szerint a Turion vékony és könnyű noteszgépek építését teszi lehetővé, amelyeket a hosszabb telepélettartamhoz optimalizáltak.

Jelenleg az AMD már szállít már mobil lapkákat nagy teljesítményű noteszgépekhez.

A vállalat Athlon 64 noteszgép lapkái 25-62W energiát igényelnek, ezzel szemben az Intel Centrino csomagba tartozó Pentium M lapka csak 20 wattot.

Az új lapka lényegében megengedi, hogy az AMD versenyre kelhessen a nyereséges noteszgép piacon a sokkal jobb hatásfokkal rendelkező Intel Pentium M processzorokkal.. Ebben az évben az Intel a noteszgép piacon sokkal nagyobb részesedésre számít, mint az asztali piacon. A nagyobb hatásfokú processzorok növelik a telep élettartamát. Az új termékek teljesítményben és telepélettartamban felveszik a versenyt a Centrino csomag lapkáival.

Az AMD Turion alapú noteszgépek a második negyedévben jelennek meg a piacon. Ezzel csaknem egy időben érkezik a Centrino következő változata a Sonoma platform. A mikroprocesszort, lapkakészletet és vezeték nélküli összeköttetést biztosító lapkát tartalmaz.

A Turion lapkák nem tűnnek fel az AMD publikus úti térképén, de a vállalat szerint az év közepe táján kerülnek a piacra.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja