AMD Athlon FX-53 még az idén

2003. november 05.
1.1581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ahogy arról a napokban beszámoltunk, az Advanced Micro Devices (AMD) a jövő hónapban be kívánja mutatni legújabb processzorát, az Athlon 64 3400+ típusjelzésű chipet, a legfrissebb híradások pedig már arról szólnak, hogy a chipgyártó ezzel párhuzamosan még az idei esztendőben le kívánja rántani a leplet az Athlon FX-53 típusjelű vadonatúj, high-end kategóriás processzorról is.
 

Habár ezen információt a Sunnyvale-i székhelyű vállalat munkatársai nem kívánták megerősíteni, az AMD részéről mindenképpen logikus lépésnek tűnik az Athlon FX-53 decemberi piaci bevezetése.

Különböző források tudni vélik, hogy az AMD az Intel hétfőn bemutatott, 3,2 GHz-es működési frekvenciával, valamint nem kevesebb mint 2 MB harmadszintű gyorsítótárral rendelkező Pentium 4 Extreme Edition processzorára válaszul hozza majd forgalomba az Athlon 64 FX-53-at. A jelenleg megvásárolható Athlon 64 FX-51-et a trónról letaszító Athlon 64 FX-53 elődjéhez hasonlóan természetesen kétcsatornás DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriakontrollert tudhat magáénak, működési frekvenciája pedig 2,4 GHz. Mint ismeretes, az Athlon 64 FX-51 2,2 GHz-es órajellel rendelkezik.

A várhatóan néhány héten belül bemutatkozó Athlon 64 FX-53 940 pines tokozásban fog forgalomba kerülni, és a benne rejlő lehetőségek maximális mértékben történő kiaknázásához nem árt majd két darab regisztrált PC3200-as DIMM memóriamodult vásárolni mellé. A nagyméretű gyorsítótárral felvértezett K8 architektúra, a nagy sebességű FPU és ALU, a hatékony futószalag, a mikroarchitekturális optimalizációk, az SSE2 technológia támogatása, valamint a 2,4 GHz-es működési frekvencia kétségkívül garanciát jelent arra, hogy az Athlon 64 FX-53 lesz az idei esztendő legnagyobb teljesítményű, asztali számítógépekbe szánt processzora. Szakértők szerint bár az Athlon 64 FX-53 korántsem lesz olcsó mulatság, mindenképpen képes lesz arra, hogy javítsa az AMD év végi eladási mutatóit.

Az x86-64 architektúrára épülő Athlon 64 és Athlon 64 FX processzorok az AMD drezdai Fab 30-as üzemében készülnek a legfejlettebb 0,13 mikronos SOI (Silicon On Insulator) technológiák segítségével.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

italianman

7 éve, 15 napja

Az első gépemre emlékeztet.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Robi022 profiljamarco profilja