AMD: 45 nm-es szilíciumlap és elbocsátások

2007. május 11.
1.6841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD bemutatta a nyilvánosságnak első 45 nanométeres eljárással készült, 300 mm-es szilíciumlapját, egyúttal pedig bejelentette, hogy mintegy 430 dolgozóját építi le világszerte.

A 30 cm átmérőjű, „Typhoon” kódnevű ostyán lévő 45 nm-es csipek kombinálják a logikai és az SRAM memória-áramköröket. Phil Hester, az AMD műszaki igazgatója a sajtónak elmondta, hogy a cég 45 nm-es programja a tervek szerint halad, így a technológián alapuló lapkák sorozatgyártását 2007 vége felé kezdik meg, a forgalmazás pedig 2008 közepére várható.

Az AMD a napokban egy a fentinél kevésbé kellemes bejelentést is kénytelen volt megtenni, amely 430 dolgozójának elbocsátásáról szól. A leépítés a kereskedelmi, a marketing, az adminisztratív, és a tervezési részlegeket érinti világszerte. A 430 fő a teljes 16 ezres dolgozói létszámnak mindössze a 2,6%-át teszi ki, kérdés azonban, hogy a mostanit nem követik-e majd további elbocsátások. Az intézkedés a hivatalos indoklás szerint az ATI felvásárlását követő szükségszerű lépés, azonban nyilvánvaló, hogy a processzorgyártó utolsó negyedévi negatív üzleti eredménye is szerepet játszik benne. Az AMD az idei első 3 hónapban 611 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, miközben tavaly ilyenkor még 185 milliós profitot termelt.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja