Amatőrök kezében a veszélyes vírusok

2007. július 24.
2.0681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a programok, amelyek segítségével már minimális számítástechnikai ismeretekkel is lehet vírust, trójai- vagy kémprogramot ?gyártani?.

A Panda elemzői szerint a tendencia tovább folytatódik. A Panda Software munkatársai alig néhány napja fedeztek fel egy ?Pinch? fantázianevű programot, amelyet online fórumokban árulnak viszonylag olcsón, és amellyel akár egy amatőr is képes lehet veszélyes vírusokat, trójai- vagy kémprogramokat létrehozni. Az eszközzel elsősorban adatlopásra szakosodott trójai programokat lehet létrehozni; az így készített ?behatolók? gyakorlatilag bármilyen adatot ellophatnak a nem kellően biztosított PC-kről.

Az ijesztően széles palettáról ki lehet választani, hogy az elkészült trójai milyen jelszót (a rendszerét, az email-fiókét stb.) lopjon el, sőt, a lopott adatokat képes titkosítva elküldeni.
Vannak opciók, amelyekkel viszonylag gyorsan zombihálózat hozható létre a megfertőzött PC-kből, amelyet aztán a legkülönfélébb kellemetlen (spammelés) és kifejezetten veszélyes (DDoS, ?szerverbénítás?) tevékenységekre lehet használni.

Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi igazgatója szerint egyre inkább ez a trend, ami növeli a veszélyeket is. A potenciális támadók köre ? az ilyen programok hatására ? drámai ütemben fog tágulni, és az internet egyre veszélyesebb hellyé válik.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 22 napja

én örülök neki

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja