A Mac oprendszer tökéletesen futna Intel platformon

2003. október 28.
3.4211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy a Macintosh operációs rendszer tökéletesen futtatható Intel platformon, vagyis tulajdonképpen csak Steve Jobsot, az Apple Computer elnökét kellene meggyőzni az ötlet életképességéről és minden menne, mint a karikacsapás.

Barrett minderről akkor beszélt, amikor előadást tartott a Vanderpool fejlesztési projektről, vagyis azon új generációs mikroprocesszorokról, melyek nem csak emulációs módban, hanem processzor szinten képesek egyszerre több operációs rendszert futtatni.

"Amennyiben a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy egyszerre több operációs rendszert futtassanak számítógépeiken, többé már nem kell egy-egy adott operációs rendszerre szorítkozniuk, hanem lényegében kényük-kedvük szerint válogathatnak közöttük. Magyarul ez esetben ugyanazon személyi számítógépen egymás mellett futtathatunk Macintosh operációs rendszert és például Longhornt. A Longhorn ideális választást jelenthet az üzleti alkalmazások futtatásához, a Macintosh OS pedig a személyes dolgok kezeléséhez. Legelőször azonban meg kell győzni Steve Jobsot arról, hogy ez milyen jó ötlet" - nyilatkozta Barrett.

Amikor az egyik újságíró arról kérdezte az Intel elnök-vezérigazgatóját, hogy a chipgyártó valamikor is képes lesz-e arra, hogy rávegye az Apple Computert Intel processzoros számítógépek forgalmazására, Barrett csak annyit mondott, hogy az Intel a jövőben is mindent meg kívánt tenni az ügy érdekében, azonban évről évre egyre kevesebb érdeklődés mutatkozik az Apple Computer részéről. Ez egy érdekes kérdés, nem lehet tudni, hogy Steve Jobs pontosan milyen tervekkel rendelkezik a jövőt illetően - mondta Barrett. Ahogy arról korábban beszámoltunk, John Sculley, az Apple Computer volt elnöke nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a vállalat nagy hibát követett el akkor, amikor évekkel ezelőtt nem váltott át Intel platformra.

Barrett utalt arra, hogy a Mac OS X-féle Darwin kernel kiválóan futtatható az Intel technológiájú PC-ken, igaz mindehhez egy megfelelő illesztő felületre is szükség van. Barrett végül azzal zárta sorait, hogy a Macintosh operációs rendszer piaci részesedése túlontúl kicsi ahhoz, hogy a kérdéskör álmatlan éjszakákat okozzon az Intel vezetőinek.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
Apple Corporation
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

:-D Így a váltás után milyen furcsa olvasni ezt a cikket! Jó, hogy megmaradt az arhívumban.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja