Állítólag az Xbox nem engedi a kiadóknak, hogy extra költséget számítsanak fel a játékok next-gen verziójáért

2020. július 09.
1.4331
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az egyik legizgalmasabb funkció az Xbox Series X kapcsán egyértelműen a Smart Delivery, aminek a lényege, hogy ha megvásárolunk egy szoftvert a jelenlegi generációra, az a next-gen masinérián is meglesz a könyvtárunkban, ráadásul kapunk mellé egy frissítést, ami felhúzza a játék grafikáját és teljesítményét.
Advertisement

A VideoGamesChronicle értesülései szerint az Xbox meglehetősen komolyan veszi ezt a funkciót, mivelhogy nem engedik a kiadóknak, hogy extra költséget számítsanak fel a frissítésért. Nem kötelező természetesen megcsinálniuk, akár más megoldásokhoz is nyúlhatnak, de ha a Smart Delivery mellett teszik le a voksukat, akkor bizony nem lehet ráfizetést kierőszakolni a közönségből.

Egyelőre 14 játékról tudjuk, hogy benne lesz ebben a csomagban, például a Cyberpunk 2077, az Assassin's Creed Valhalla, a Halo Infinite és a Gears 5 is ide tartozik, de talán hamarosan még több játék kapcsán kiderül, hogy támogatni fogja a funkciót.
Advertisement
4 hozzászólás

totyak

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Valahogy ki lesz ez játszva, nem fogja mindenki csak úgy adni a nextgen játékát is ingyen.

válasz erre

Patrik94

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát így legyen.

válasz erre

muki

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kiváncsi lennék ez mennyire igaz és mennyire marketing fogás...

válasz erre

rDAVE

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez nem volt nagy rejtély. Felmész az Xbox oldalára, akkor a smart delivery-nél egyértelműen leírják, hogy EGYSZER veszed meg. A Microsoft elvárása teljesen korrekt. Csak azért kellett a Microsoftnak ezt kiemelnie a fejlesztőknek/kiadóknak, mert azok még a textúrákat is külön kiszámláznák...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt