Aljas módszerekkel ösztönözné mikrotranzakciós vásárlásra a játékosokat az Activision?

2017. október 18.
2.9231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Igencsak különleges szabadalmi tervezet bukkant fel a világhálón a minap az Activision részéről, akik állítólag még 2015-ben álmodtak meg egy olyan alantas rendszert, amivel hatékonyan tudták volna folyamatos költekezésre ösztönözni a játékosokat.

A szabadalom lényege az volt, hogy az Activison úgy befolyásolja a matchmakinget, hogy a kezdő játékosokat direkt összeeresztik profikkal, vagyis készakarva rontják a játékélményt, miközben az újoncoknak folyamatosan az orruk alá dörgölik, hogy a többiek azért tudták annyiszor leszedni, mert sokkal jobb felszereléseik voltak.

A legtöbb játékos ezért - az Activision szabadalma szerint - az in-game bolt irányába indult volna meg annak érdekében, hogy egy kevéske pénz ellenében megvegye azt a felszerelést, amivel az imént éppen jól ellátták a baját. Hogy ettől emberünk még ugyanúgy bénácska maradna, mint korábban volt? Való igaz, de a kiadónak erre is lett volna megoldása!

Konkrétan ugyanis ezt követően a matchmakinget éppen az ellenkező irányban befolyásolták volna, vagyis a vásárlást követően gyengébb játékosokkal eresztették volna össze a jól csőbe húzott játékost, hogy azt érezze: mekkora nagy király lett az új felszerelésektől, és ha legközelebb ismét elverik a seggét, akkor újra meg újra vásárolni kell.

Az Activision a fentiek kiszivárgását követően azonnal leszögezte, hogy mindez csak egy tervezet volt, a kutatási részleg találta ki, és soha nem használták élesben, sőt nem is terveznek ilyesmit a jövőben.
7 hozzászólás

totyak

7 éve, 22 napja

RyutheStaR írta:
Ezért még én is perelnék...undorító húzás egy ilyet élesben használni.
Ha ügyesen csinálnák, észre sem vennéd. Nyilván nem egyfolytában erős ellenfelekkel kerülnél szembe, csak mondjuk az esetek 70%-ban. Nem lehetne rájuk fogni semmit.

válasz erre

RyutheStaR

7 éve, 22 napja

Ezért még én is perelnék...undorító húzás egy ilyet élesben használni.

válasz erre

totyak

7 éve, 22 napja

Az ötlet zseniális, az ő oldalukról nézve. Játékos szemmel ronda húzás volna az ilyesmi. Mivel nem multizom, szerencsére engem nem nagyon érint az ilyesmi.

válasz erre

Imperator

7 éve, 22 napja

Ha ez igaz, az tényleg gusztustalan, viszont nem elképzelhetetlen hogy más játék már rég használja is ezt a módszert.

válasz erre

VaPe

7 éve, 22 napja

Mondjuk náluk én ezt nem tapasztalom tehát elhiszem hogy nem vezették be, de másnál igen sajnos.

válasz erre

Tommy

7 éve, 22 napja

Viszont én ezt másik játékokban (pl WOT) észreveszem sajnos.

válasz erre

Csak nyugodtan ,sosem érdekelt a multiplayer mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja