A Linux sem minden esetben jelent megoldást a szakértők szerint

2003. október 25.
1.2621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szabad forrású megoldások sem optimálisak minden IT igény kielégítésére, közölte egy informatikai szakértő a Linux Enterprise konferencián.

A Linux, illetve a többi szabad forrású operációs rendszer számos esetben nem a legjobb választást képviseli a társaságok számára, és a szabadalmaztatott operációs rendszerek, mint a Windows, nem szükségszerűen rosszak, mondta Jonathan Eunice, az IT piackutatással és tanácsadással foglalkozó Illuminata elnöke, és vezető elemzője a Linux Enterprise konferencián tartott beszédében.

A szakértő ugyanakkor azt is hozzátette, hogy azon társaságoknak, akik tovább akarják fejleszteni az általuk alkalmazott szoftverek kódját, illetve nem akarják magukat kiszolgáltatottá tenni a szabadalmaztatott megoldásokhoz való szoros kötődéssel, a szabad forrás lehet a legjobb választás.

Eunice arra figyelmeztette a konferencia résztvevőit, hogy ne érzelmeik szerint döntsenek a szabadalmaztatott, illetve szabad forrású operációs rendszerek mellett, hanem alaposan fontolják meg, az adott helyzetben melyik megoldás lehet a hatékonyabb.

Az elemző nem ért egyet a Microsoft azon álláspontjával, amely szerint a szabad forrás elnyomja az innovációt. Eunice szerint ugyanakkor az sem igaz, hogy a biztonsági hibákra a Linux jelenti a gyógymódot. Mint a vezető elmondta, a Linux alkalmazása segíthet megszabadulni a Windows alapú vírusoktól, de a szabad forrású operációs rendszernek is meg vannak a saját hibái, illetve javítófoltjai.

"Nem érzem elég teljesnek a Linuxot ahhoz, hogy a cégem asztali számítógépeit is rá merjem építeni, vagy feltelepítsem édesanyám számítógépére" - utalt az elemző arra, hogy a szabad forrású megoldás az asztali rendszerek körében egyelőre még nem számít igazán versenyképes megoldásnak. "A fogyasztói oldalon nem engedhető meg, hogy problémát jelentsen egy illesztőprogram, vagy egy kernel."
1 hozzászólás

Aidon Assassin

9 éve, 4 hónapja és 24 napja

Háá mer erre is csináltak jó pár vírust

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljamarco profiljaGamePlay profiljaMarduk profiljapityuska profilja