A Linux meghódítja az asztali PC-ket is?

2003. november 26.
1.3881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a szerverek piacát a közelmúltban meghódító nyílt forrású operációs rendszer, a Linux jövőre már az asztali számítógépek szegmensében is jól fog szerepelni.

Mindezt alátámasztja, hogy az IBM, a Sun Microsystems, a Hewlett-Packard és a Dell nagyon komoly Linuxos tervekkel rendelkezik az asztali számítógépek jövő évi piacát illetően, ami tulajdonképpen nem is csoda, hiszen a Microsoft következő nagy dobására, a jelenleg Longhorn fejlesztési kódnevet viselő új generációs Windows operációs rendszerre egészen 2005-ig várnunk kell.

Konkrét példákat tekintve, az IBM Global Services a jövő esztendőben minden korábbinál szélesebb technikai támogatást kíván nyújtani a Linuxos asztali számítógépek piacán, és hasonló tervekkel rendelkezik többek közt a Hewlett-Packard és a Dell is. Az már biztos, hogy az IBM az asztali számítógépek piacán jövőre nagy hangsúlyt kíván helyezni a Linuxra, és minden jel arra mutat, hogy a Hewlett-Packard és a Dell a január végén megrendezendő LinuxWorld szakkiállításon jelentik majd be az IBM-éhez hasonló terveiket - nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó jól értesült forrás, majd hozzátette, hogy 2004-ben a Sun Microsystems is igen csak aktív lesz a Linux operációs rendszer, illetve a StarOffice csomag asztali PC-ken történő terjesztését illetően.

A felhasználóknak egyre több okuk van lecserélni a Windowst Linuxra - mondta nemrégiben Hal Stern, a Sun Microsystems egyik vezetője. Stern szerint többek közt már csak azért is megéri Linuxra váltani, mert a Windows megvásárlása és üzemeltetése jóval drágább mint a Linuxé, ezenkívül pedig a legújabb asztali Linux operációs rendszerek már lényegében az összes felhasználó által könnyen érthetők és kezelhetők.

A Linux operációs rendszerek az elmúlt években szépen lassan feljövőben voltak az asztali számítógépek piacán, azonban az igazi áttörésre várhatóan csak 2004-ben vagy 2005-ben fog sor kerülni - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban John Young, a Red Hat marketing részlegének alelnöke, majd hozzátette, hogy a Red Hat a jövőben számos olyan fejlesztést kíván végrehajtani saját operációs rendszerén, mely által az a korábbiaknál jobban elégítheti ki a hétköznapi felhasználók igényeit.
2 hozzászólás

Raiden

12 éve, 2 hónapja és 13 napja

"A Linux operációs rendszerek az elmúlt években szépen lassan feljövőben voltak az asztali számítógépek piacán, azonban az igazi áttörésre várhatóan csak 2004-ben vagy 2005-ben fog sor kerülni"

Kinek mit jelent az áttörés,számomra,a nemrég megjelent Ubuntu 12.04 ARM hordozza e szó jelentését.mosolygó smiley

válasz erre

Kekmedve

13 éve, 5 hónapja és 6 napja

Pc felhasználásától függően, igen

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
M.O.R.P.H. profiljatotyak profiljamarco profiljaManiac profilja