A Lindows ingyenes szoftvert kínál a neten

2004. február 03.
2.6751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Lindows szoftverforgalmazó cég bejelentette, hogy LindowsLive nevű operációs rendszerét ingyenesen tervezi forgalomba hozni, P2P ("peer-to-peer") hálózatokon keresztül.

A LindowsLive lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy Linux alapú szoftvert közvetlenül CD-ről futtasson a gépén, anélkül, hogy azt telepítené. A terméket korábban 30 dollárért lehetett kapni, illetve az internetről CD-re írni.

Az internetes forgalmazás a cégnek több mint 100.000 dollárjába került a hálózathasználati díjak miatt; ezen segíthet a P2P kapcsolat, ami lényegesen olcsóbb, mint a szerverekről való letöltés. Ezzel egyidejűleg a fájlcsere hálózatokon is elérhető lesz a program, minimális áron. A cég abban bízik, hogy az ingyenes, vagy majdnem ingyenes hozzáférés a szoftverhez elegendő reklámértékkel bír ahhoz, hogy a potenciális felhasználók a Lindows egyéb termékeit és szolgáltatásait, például webszűrőket, vírusirtó programokat, vagy a pénzért letölthető játékokat megvásárolják. A Lindows lépése elősegítheti, hogy a szárnyait próbálgató P2P ágazatot elismerjék a legális tartalom forgalmazásának hatékony és nyereséges módjaként.

A Lindowsnak egyébként folyamatban lévő jogi vitája van a Microsoft-tal, mivel a szoftveróriás szerint előbbi jogtalanul használja nevében az ő termékének védjegyét. A két cég között nézeteltérést okozott az is, hogy a Lindows által létrehozott egyik weboldal olyan fogyasztói jogi kereseteknek biztosított megjelenési lehetőséget, amelyek alapot adhatnak, egy a Microsoft elleni trösztellenes jogi eljárásnak Kalifornia államban. A weboldal bezárásáról született ugyan bírói ítélet, a névhasználat ügyében azonban egyelőre visszautasítottak minden Microsoft keresetet az amerikai bíróságok. Nem így Európában, ahol például a Benelux államokban és Skandináviában is születtek olyan ítéletek, amelyek megtiltják a Lindows név használatát.

Kapcsolódó linkek:
Lindows site
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Ezért megérte a pereskedés? mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja