A Lenovo piacra dobta új IdeaCentre Q150-es nettop PC-jét

2010. június 20.
2.5031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb információk szerint a Lenovo megkezdte a nemrég bemutatott, Lenovo IdeaCentre Q150 típusjelzéssel ellátott mini számítógépének szállítását.

Az érkező nettop PC az Intel dupla magos Atom processzorával lett tervezve, és különlegessége, hogy mellé az nVidia második generációs ION rendszerét párosították a mérnökök. A frissen piacra dobott újdonság helyigényére sem lehet panasz, ugyanis mindössze 20 X 172 X 153 milliméteres méretekkel dicsekedhet, a tömege pedig alig éri el a 760 grammot.

A Lenovo IdeaCentre Q150 borítása alatt a fent említett Intel központi feldolgozó 1,66GHz-es Atom D510-es változata található, ami mellé egy 2GB RAM-al ellátott DDR2-es memóriarendszert társítottak a tervezők (maximális kiépítésben). A videorendszert az integrált nVidia GeForce 9400M grafikus processzor alkotja, aminek köszönhetően a számítógép minden gond nélkül megbirkózik a komolyabb grafikus teljesítményt igénylő feladatokkal is, mint például az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása. Az adattárolók kínálatában hagyományos merevlemezek 160GB-os, 250GB-os, 320GB-os és 500GB-os tárolókapacitással képviseltetik magukat.

A nettop PC konfigurációjából természetesen nem hiányzik a 10/100-as Ethernet vezérlő, a 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul, és az 5.1-es hangkártya sem, de a felszereltség igény esetén tovább gazdagodhat egy billentyűzet és egér párossal, vagy egy billentyűzetet, trackballt és távirányítót magában foglaló hibrid kontrollerrel. A külső részen található egy D-Sub VGA és egy HDMI, négy darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy SPDIF, valamint a fent említett audiorendszer mikrofon és fejhallgató csatlakozója. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállítja a gyártó. A Lenovo IdeaCentre Q150 már megtalálható a nagyobb külföldi webáruházak kínálatában 349 euró körüli áron.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 6 napja

Vendég írta:
gagyi irányító kacsintó smiley ez praktikusabb:
hxxp://en.modmag.net/news/a-custom-keyball-controller-v2-gamepad-by-dufentechmeglepett smiley
De a VALVE-énak is van hxxp://gamerant.com/valve-console-controller-hold-137072/ Conttrolleremenő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 6 napja

gagyi irányító kacsintó smiley ez praktikusabb:
hxxp://en.modmag.net/news/a-custom-keyball-controller-v2-gamepad-by-dufentechmeglepett smiley

válasz erre

skyman

15 éve, 11 napja

ez a 760 gramm nem valami sokröhögő smiley
durvaröhögő smiley
Nem rég még több T volt egy tudásaiban messze elmaradó gép, most meg könnyeb mint 1 kg kenyérröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja