A Lenovo bemutatta első saját Think márkanevű termékeit

2007. november 06.
1.5631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A világ harmadik legnagyobb PC-gyártójának számító kínai Lenovo bemutatta első olyan Think márkanevű termékeit, amelyeket az IBM személyi számítógépes részlegének 2005-ös felvásárlása óta teljesen újonnan fejlesztett ki.

A két új munkaállomás PC, a ThinkStation S10 és a ThinkStation D10 egyaránt speciális szakterületek számára, például kőolaj- és földgázkutató szakembereknek készült. A Lenovo szerint a gépek 80%-os energiafelhasználási hatékonysággal működnek, ami azt jelenti, hogy a felvett elektromos áramnak csupán 20%-a megy ? főként hő formájában ? veszendőbe.

A cég becslése szerint az iparági hatékonysági átlag 60% körül mozog. A ThinkStation S10 munkaállomások kétmagos Intel Core 2 processzorokkal, köztük a Core 2 Extreme QX9650-essel, míg a D10-esek négymagos Intel Xeon 5400-as processzorral vannak ellátva. A két számítógép ezen kívül a legújabb Nvidia grafikus megoldásokkal, kettős GigabitEthernet csatlakozóval, valamint számos USB- és memóriakártya-bemenettel rendelkezik.

A Lenovo hivatalos sajtóközleménye szerint az új ThinkStation-ök januártól kerülnek forgalomba; az S10 1199, a D10 pedig 1739 dolláros induló áron. A termékeket addig is az amerikai Országos Kosárlabda Szövetség (NBA), illetve az AT&T Williams Forma 1?es autóversenyző csapat fogja tesztelni. Elemzők szerint az igazi megmérettetés a jövő év folyamán vár majd a Lenovo-ra, amikor a cég a Thinkpad laptopok mellett más, teljesen új termékekkel szándékozik megjelenni a fogyasztói PC-piacon.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljamarco profiljamarco profiljaDav2377 profilja