Alapállapotban visszaszelídítik a Vista tűzfalát

2006. április 29.
3.0231
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft a tesztváltozatok visszajelzései alapján a Windows Vista elődjeinél komolyabb tűzfalát alapállapotban nem kapcsolja be teljesen, a fokozott védelemhez telepítés után aktiválhatjuk a teljes rendszert.

A jövő év elején megjelenő következőgenerációs operációsrendszer továbbviszi a Windows XP Service Pack 2 biztonsági vonalát. Az XP megjelenése után a második frissítőcsomag jóval védettebbé tette a rendszert a támadásokkal szemben. Ez a technika igazolta a várakozásokat, így a védvonalak erősítése a Vistaban is folytatódik.

Az XP frissített változatában is csak a bejövő forgalmat figyeli a tűzfal, ám a Vistaban a kimenőt is. Ez a lehetőség alapbeállításként bekapcsolva szerepelt az új operációsrendszer tesztváltozataiban. A felhasználók, köztük kiemelten a vállalati tesztelők azonban úgy találták, a kimenő adatok figyelése nagyon megnehezítheti munkájukat. A tűzfalak lényegéből adódóan a teljes fordulatszámra kapcsolat védelem esetén a kimenő portok letiltása is előfordul, ami akadályozza a kapcsolattartást. Az erős felhasználói visszajelzéseken túl a tűzfalszakértők, mint például a Zone Labs is úgy véli, hogy a kimenő forgalom szabályozásának pontos beállítása meghaladja a legtöbb átlagos felhasználó tudását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy vagy nem véd semmit a rendszer, vagy éppen olyan adatforgalmat is blokkol, amit nem kellene.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja