Alacsony profilú Radeon HD 7750 a Diamond kínálatában

2013. március 29.
1.6421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Diamond Multimedia a tegnapi napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a grafikus vezérlőinek felhozatalát.
 

A gyártó szóban forgó újdonsága az Advanced Micro Devices Radeon HD 7750-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig Diamond BizView 750 típusjelzéssel fog megérkezni (BV750 gyári modellszám). A videokártya egy egyedi tervezésű, alacsony profilú nyomtatott áramkörrel gördült le a gyártósorról, aminek köszönhetően könnyedén beépíthető akár a szűkösebb számítógépházakba is.

A többmonitoros konfigurációkra kihegyezett BizView 750 a Graphics Core Next (GCN) architektúrára épülő, 28 nanométeres gyártástechnológiával előállított Cape Verde Pro grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 512 darab Stream processzort magába foglaló 8 CU-t (Compute Units), 32 darab textúrázó és 16 darab ROP egységet tartalmaz, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni.

A videokártya GPU-ja a 800 MHz-es sebességre lett behangolva, míg az előbb említett 128 bites memóriarendszer az 1125 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, és ez 4500 MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A hátlapra telepített portok és a gyártó által mellékelt elosztók segítségével egy mini DisplayPort, két darab Dual-Link DVI, valamint két darab D-Sub VGA videokimenet fogható munkára. A Diamond BizView 750 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.
2 hozzászólás

totyak

8 éve, 11 hónapja és 16 napja

Jók ezek a low profilok, jobban elférnek a gépházban. És maga a kártya is elég jó. Nálam a nagy tesó, a 7770 dübörög.

válasz erre

badam10

8 éve, 11 hónapja és 16 napja

Lényegesen gyengébbnek néz ki,mint a többiek,de nyilván a kis méret megkövetelt ennyi kompromisszumot..

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt