Alacsony profilú Radeon HD 5750 a PowerColor kínálatában

2010. augusztus 20.
2.3751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a videokártyáinak termékkínálata.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD ATI Radeon HD 5750-es modelljére épül, a boltok polcain pedig PowerColor HD5750 Low Profile Edition típusjelzéssel fog megjelenni (AX5750 1GBD5-LH gyári modellszám). Ahogy azt már a neve is mutatja, a gyorsító egy alacsony profilú nyomtatott áramkörre épül, így elsősorban a HTPC (Home Theater PC), valamint a kis számítógépházzal rendelkező felhasználóknak jelenthet ideális választást.

A gyorsító hűtéséről egy az Arctic Cooling műhelyéből kikerült, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik, ami két darab ventilátorral lett tervezve. Az új PowerColor HD5750 Low Profile Edition 40nm-es gyártástechnológiával előállított grafikus feldolgozója 720 darab Stream processzorral, 36 darab textúrázó egységgel, 64 darab Z/Stencil ROP és 16 darab Color ROP egységgel van felvértezve, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül érheti el. A videokártya órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a GPU sebességét 700MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1150MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4600MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított D-Sub VGA, HDMI és DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. A grafikus vezérlő természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices már jól ismert ATI Stream, ATI PowerPlay, második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), Accelerated Video Transcoding (AVT), valamint Eyefinity technológiája egészít ki. Az új PowerColor HD5750 Low Profile Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Alacsony profilú Radeon HD 5750 a PowerColor kínálatában - 2. kép

nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljagery1113 profiljaGargameth profilja