Alacsony profilú GeForce GTS 450 a Palit kínálatában

2010. szeptember 17.
2.3351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra szakosodott Palit Microsystems a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GTS 450 modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Palit GeForce GTS 450 Low Profile típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már a neve is mutatja, az új gyorsító egy egyedi tervezésű, alacsony profilú nyomtatott áramkörre épül, így elsősorban a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosainak jelenthet ideális választást.

A videokártya hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik. A Palit GeForce GTS 450 Low Profile a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF106 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van építve, ami 192 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es interfészen keresztül képes elérni. A videokártya órajelei megegyeznek az nVidia referencia változatéval, vagyis a GPU sebességét 783MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3608MHz-es effektív frekvencián üzemel.

A különféle kijelzőknek egy HDMI és egy DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, viszont ahogy az az alacsony profilú kártyáknál lenni szokott, a nyomtatott áramkör nem tartalmazza az nVidia SLI csatolófelületet, így a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítése nem lehetséges.

A GeForce 400-as széria többi tagjához hasonlóan természetesen az új grafikus vezérlő is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Palit GeForce GTS 450 Low Profile várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket, de egyes források szerint 110 euró körüli áron lesz beszerezhető.


Alacsony profilú GeForce GTS 450 a Palit kínálatában - 2. képAlacsony profilú GeForce GTS 450 a Palit kínálatában - 3. kép

4 hozzászólás

totyak

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Egészen barátságos az ára.

válasz erre

Shade

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Jól látom, hogy mostanában kevés Ati hír van? Valamire készülnek...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Kezd hasonlitani a modern kocsikra..
Itt is minden le van burkolva

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Yanez profiljaGargameth profiljarDAVE profiljaGnoresz profilja