Aktuális japán hardvereladások: Nem duplázott a Sony

2009. május 01.
1.6281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Sony két héttel ezelőtt sikeresen beduplázott a japánoknál, mind a PlayStation 3, mind pedig a PlayStation Portable megverte riválisait, ám ez a mutatvány nem volt tartható, így a handheld maradt ugyan az élen, de a nagy testvér behátrált a Nintendo DS mögé harmadiknak.

A hirtelen hisztériáért a Final Fantasy XIII játszható demonstrációja volt a felelős, ezúttal viszont a Monster Hunter G megjelenése lökte meg a kiotóiak szekerét. Nem látványosan, de segítségével emelkedésnek indult a Nintendo Wii.

Az Xbox 360 teljesítménye nagyjából teljesen megszokottnak volt mondható, a hétezer darabos fogyás megfelel egy átlagos héttől elvárt szereplésnek, nem volt olyan exkluzív szoftvermegjelenés, amely meghúzta volna a hardver eladásait, ennek eredményeképp szolid mennyiséget hordtak szét Japánban, nem taposták egymást az emberek. A Nintendo DS Lite még ennél is gyengébben szerepelt, érezhető módon kezdi átvenni a helyét az újabb DS inkarnáció. A PlayStation 2 szintén alábukott már egy ideje, négy és félezer friss tulajdonost jegyzünk a múlt hétre, nyugdíjas tempó, nyugdíjas masinához illően.

Japán hardvereladások (április 20. - április 26.)

1. Sony PlayStation Portable - 41,187
2. Nintendo DSi - 37,495
3. Sony PlayStation 3 - 23,351
4. Nintendo Wii - 18,439
5. Microsoft Xbox 360 - 7,016
6. Nintendo DS Lite - 6,374
7. Sony PlayStation 2 - 4,524
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja