Aktuális japán hardvereladások: Csak a szokásos...

2009. február 13.
1.6561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Az értékesített darabszámok igen, de a sorrend lényegében nem változott a japán hardverpiacon.

A Nintendo DS a domináns masina a felkelő nap országában, közel kétszer annyi dupla kijelzős handheld talált gazdára az elmúlt héten, mint a Sony portábilis JátékÁllomásából. Azt azért hozzátennénk, hogy nem volt túlzottan forgalmas hét, kivétel nélkül kevesebb gép vándorolt ki a felhasználókhoz, mint egy átlagos héten. A Nintendo Wii példának okáért épphogy átlépte a lélektani, 20 ezres alsó határt.

Ezzel a forradalom lett a harmadik a sorban, mint általában. A PlayStation 3 ennek ellenére egészen jól tartja magát, több mint tizenhatezer példányban fogyott, esetében ez korántsem gyenge teljesítmény, jóllehet, ennél jóval magasabban is megfordult már.

Az Xbox 360 bőven a tízezer alatt lapult meg, az öreg róka, a még mindig aktív PlayStation 2 pedig ötezer környékén állapodott meg. Nyugodt hét volt hardver fronton, ezt máris nyugtázhatjuk.

Ha a tavalyi, hasonló időszakhoz viszonyítunk, elképesztő differenciákat láthatunk kikristályosodni számokban, hiszen a Nintendo Wii, nyolcvanegyezer darabszámban fogyott tavaly ilyenkor, most pedig hatvanezerrel kevesebb a múlt heti mérlege.

Ugyanez elmondható a PlayStation Portable-ről is, amelyből egy évvel ezelőtt, ugyanezen a héten hetvenhatezer példány talált gazdára, addig most csak harmincötezer eladott darabszámot tud felmutatni.

Tavaly ilyenkor összességében 250,000 masina füstölt ki a boltokból a múlt hetivel azonos héten, ez idén csak 146,000 volt, ami kemény 42%-os visszaesés hardver keresleti fronton.

Japán hardvereladások (február 2. - február 8.)

Nintendo DS - 62,013
Sony PlayStation Portable - 34,969
Nintendo Wii - 20,412
Sony PlayStation 3 - 16,082
Microsoft Xbox 360 - 8,311
Sony PlayStation 2 - 5,089


Aktuális japán hardvereladások: Csak a szokásos... - 2. kép

2 hozzászólás

FutuRetrO

16 éve, 5 hónapja és 7 napja

Tibit írta:
De még így is bődületes nagy számok! Nem tudom mit esznek a Nintendo DSen, de ők japánok, egész más téma, meg persze több pénzel a zsebükben.
Szerény hazánkra ilyen adat nincs? Érdekes lenne összehasonlításképpen!
Itthon csak fél éves bontásokban lenne érdemes vizsgálni a hardvereladásokat, mert heti bontásban valami szégyenteljes lenne az eredmény. röhögő smiley A japánok élete egyébként is hi-tech, ők egy konzolban már nem a csúcs technikát vadásszák, hanem a tényleges játékélményt, ez DS-en mindenképp jobb, mint a PSP-n, ami gyakorlatilag egy butított PS2, kevesebb játékkal.

válasz erre

Tibit

16 éve, 5 hónapja és 7 napja

De még így is bődületes nagy számok! Nem tudom mit esznek a Nintendo DSen, de ők japánok, egész más téma, meg persze több pénzel a zsebükben.
Szerény hazánkra ilyen adat nincs? Érdekes lenne összehasonlításképpen!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja