Aktiválták a YouTube-szűrőt

2007. október 17.
1.7571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Mostantól nem lehet majd a szerzői jog által védett anyagokat feltölteni az egyik legnépszerűbb videómegosztó portálra, a YouTube-ra, mivel az üzemeltető élesítette kalózmásolatokat felismerő megoldását.

A Google tegnap jelentette be hivatalosan, hogy aktiválták a tulajdonukba tartozó YouTube-on a copyright tartalomszűrő béta verzióját. A YouTube Video Identification névre keresztelt filter egy igencsak összetett rendszer, amely összehasonlítja a feltöltött fájlokat a központi adatbázisban tárolt védett anyagokkal, és ha jogsértést vél felfedezni, akkor rögtön értesítést küld a tulajdonosnak, aki tetszés szerint eltávolíthatja a webkettes portálról az anyagot, vagy akár reklámot is illeszthet a videóba, és így bevételre tehet szert.

A platform üzemeltetői elmondták, hogy a kilenc nagy filmstúdió közül három letesztelte a filtert, és kifejezték elégedettségüket annak hatékonyságával kapcsolatosan.

Elkerülendő a médiakonszernekkel való pereskedést, a Google-nak szándékában áll törölni azon felhasználókat, akik több alkalommal védett tartalmakat töltenek fel, és ezáltal vétenek a szerzői jogi törvények ellen.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 22 napja

Ötletes a filter, bár minek védett tartalmat felrakni, ha azt az eredeti szerző úgyis felrakja? Ami nincs a neten, az meg úgysem létezik röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások