A következő generációs Xboxban nem lesz merevlemez?

2004. március 07.
1.3691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az izraeli székhelyű M-Systems, a Microsoft új keletű flashmemória-gyártó partnere az Xbox üzletágban, bejelentette, hogy a játékkonzol jövőbeli változatában már egyáltalán nem lesz merevlemez-meghajtó, csupán egy CD-ROM.

A Microsoft "spekuláció"-nak tartja az M-Systems kijelentését, de nem cáfolta azt. A memóriagyártó a Cnet szerint februárban írt alá beszállítói szerződést falsh-alapú a adattároló egységekre, és bár részleteket nem közöltek, Dov Moran vezérigazgató kommentárjaiból az derül ki, hogy eszközeik a jelenlegi Xbox 8 GB-os merevlemezének kiváltására lennének hivatottak.

A merevlemez felemás siker lett az Xbox történetében; bár a játékgép bevezetésekor fontos szerephez jutott, mivel a Microsoft azzal reklámozta termékét, hogy ez az egyetlen merevlemezes játékkonzol, a játékszoftver-fejlesztők nem használták ki ezt a lehetőséget, így az adattároló csupán kisebb feladatokat kapott, mint például a játékállások elmentése. Az elemzők szerint ez a változtatás önmagában jelentősen, példányonként mintegy 20 dollárral csökkentené a veszteségesen forgalmazott Xbox árát.

A Microsoft következetesen nem szivárogtat ki híreket a jövő Xboxáról, csupán a beszállítók változását jelenti be, így azt már tudni lehet, hogy az IBM processzorára épülő konzol egyik legfontosabb egységét, a grafikus chipet már nem az Nvidia, hanem annak legfontosabb riválisa, az ATI fogja szállítani. Az Xbox 2 megjelenése jövő év végére várható, és a szoftverek írásához szükséges technikai részleteket is csak március végén ismertetik a játékfejlesztők konferenciáján (GDC).

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
X-Box official site
1 hozzászólás

Kekmedve

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

X-box-ot akarok

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaturatur profiljagery1113 profiljaImperator profiljaXelosz profiljaHellblade profiljaLaci721 profiljagokuvsvegita profiljaYanez profilja