A kéz érmintázatát használó biometrikus azonosítás

2007. augusztus 04.
1.5901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Siemens IT megoldások és szolgáltatások ágazata, valamint a Fujitsu Limited újszerű üzleti együttműködést jelentettek be.

A kooperáció célja, hogy a Fujitsu által kifejlesztett, a kéz ereinek szkennelésén alapuló ?PalmSecure? autentikációs rendszert a Siemens SIS ID Center nevű biometrikus szoftverjével kombinálva, új biometrikus IT megoldást hozzanak létre személyek felismerésére, illetve azonosítására. A megoldás azon alapul, hogy a tenyér bőre alatt futó erek az egyénre kizárólagosan jellemző egyedi mintázatot mutatnak. A tenyeret közvetlen érintkezés nélkül, infravörös szkennerrel lehet letapogatni. Ez az eljárás teljesen higiénikus, ezért különösen kórházakban és a gyakorta és sokak által használt készülékek (mint pl. a pnzkiadó ATM-ek) esetében különös jelentőségük lehet.

A szkennelés során a infravörös-közeli sugarakkal, néhány cm távolságból pásztázzák végig a tenyeret, másodpercek alatt azonosítva ?tulajdonosát?. Az eljárás során a rögzített mintázatot a vizsgált személy előre felvett mintázatával vetik egybe. Mivel az erek a bőr alatt húzódnak, gyakorlatilag lehetetlen meghamisítani az azonosságot, mivel a letapogatást az sem zavarja, ha a bőr szennyezett, ellentétben az ujjlenyomattal, amelyet szennyeződés vagy az ujj sérülése eltorzíthat.

A Fujitsu a PalmSecure-t bankokban, kórházakban, egyetemeken és hatósági létesítményekben kínálja személyek autentikálására. A Siemens ID Center biometrikus szoftverét, amely a személyekről rögzített adatok rendkívül biztonságos kezelését teszi lehetővé, világszerte már számos ügyfélnél installálták a közszolgálat, egészségügy és ipar területein. A Siemensszel való biometrikus partneri viszony révén a Fujitsu számára megnyílik különösen az európai piac, míg a Siemens a kooperáció révén új komponenssel bővítheti biometrikus autentikációs kínálatát, melybe eddig az arc-, szivárványhártya- és az ujjlenyomat-felismerése tartozott.
2 hozzászólás

Boston

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Hát ha már 5 éves cikk de sehol nem láttam még ilyet....

válasz erre

kpal

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

ez talan jobb mint a ujlemyomat ....

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljamarco profiljamarco profiljaMarduk profiljaWickedSick profiljarDAVE profiljaiPet profiljagery1113 profilja