A két legnagyobb flash-gyártó csökkenti árait

2004. május 25.
1.4861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A lendületesen fejlődő flash memóriák piacának két legnagyobb szereplője, a Samsung Electronics és a Toshiba bejelentette, hogy jelentős árcsökkentésre készülnek, ezzel további árcsökkenés és még gyorsabb forgalomnövekedés várható a kapcsolódó piacokon, mint például a mobiltelefonok, és digitális fényképezőgépek terén.

Bár pontos számokat nem közölt a két vállalat, a jelentős árcsökkenés az elemzők szerint a későn észbekapó memóriagyártó ellenfelek helyzetének megnehezítését is jelenti.

A Samsung szerint az áresésére jellemző, hogy a mostani árcsökkentéssel együtt a cég októberi áraihoz képest kevesebb mint felébe kerülnek az igen keresett memóriaegységek, 21 dollár 50 cent helyett nagyjából 9 dollárba. Az iparági elemzők szerint a Samsung és a Toshiba az Infineon Technologies, a Hynix Semiconductor, és a Micron Technology piaci betörését szeretné megnehezíteni. A Samsung és a Toshiba valóban ez elsők között lépett a mára hatalmasra dagadó és folyamatosan továbbfejlődő piacon, hiszen a két vállalat együtt az évi 4,7 milliárd dolláros flash piac 90 százalékát ellenőrzi, miközben az elemzők 2007-re már 16 milliárd dolláros forgalmat valószínűsítenek ezen a területen. A flash piac fejlődésének egyik sajnálatos hátulütője a PC-kbe szánt DRAM-ok árának drasztikus emelkedése, mivel egyre több gyártó állítja át üzemeit a flash termelésre, így viszonylagos kereseti piac alakult ki a hagyományos memóriák terén.

Kapcsolódó linkek:
Samsung Electronics
Toshiba
1 hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profiljaMarduk profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profilja