Akár két és fél órát is játszik naponta egy magyar core gamer

2019. június 26.
3.5761
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes statisztikai adatok derültek ki a magyar játékosok szokásairól az LG Electronics legfrissebb felméréséből, mely országos szinten arra a következtetésre jutott, hogy a keményvonalas gamerek napi szinten akár két és fél órát is tölthetnek a képernyő előtt.

A válaszadóknak közel háromnegyede rendszeresen játszott valamilyen játékkal, és míg az átlagos internetezők 29 százaléka naponta, 26 százalékuk pedig hetente alkalmanként 84 percet töltött játékkal, addig a core gamerek esetében közel 60 százalékuk naponta, 36 százalékuk pedig hetente jutott a gép elé, de akkor 142 percig hódoltak kedvenc szenvedélyüknek.

Akár két és fél órát is játszik naponta egy magyar core gamer - 2. kép

Bár ez alapvetően soknak hangozhat, azonban bőven alulmúlja a magyarok tévézési szokásait, hiszen honfitársaink 84 százaléka napi szinten akár közel 5 órán át képesek bámulni a készüléket. Érdekes, hogy a megkérdezett játékosok nemcsak hétvégén, hanem folyamatosan próbálnak hódolni kedvenc szenvedélyüknek, a legtipikusabb játékidőnek így a hétköznap esték számítanak, de a core gamerek kicsivel több időt töltenek hétvégéken is a képernyő előtt.

A core gamer a casual gamer és a hardcore gamer közötti megnevezés. Többször és többet játszik játékokkal mint az alkalmi játékos, de általában ritkábban vág bele MMO- és / vagy hosszabb időre lekötő játékokba, így általában összességében kevesebbet játszik mint a hardcore gamer.


Akár két és fél órát is játszik naponta egy magyar core gamer - 3. kép

A felmérésből kiderült továbbá, hogy az átlagos internetezők körében a logikai és az ügyességi játékok a legnépszerűbbek, míg a keményvonalas rétegnél az akciójátékok vezetik a listát, ami megmutatkozik a platformokon is, hiszen míg előbbiek főként mobilon és táblagépen játszanak (53%), addig utóbbiaknál a PC a nyerő (52%).
7 hozzászólás

totyak

2 hete és 6 napja

Mostanában szinte nem is játszom semmivel, viszont elég sokat netezem, TV-n sorozatozom. A játék sem rosszabb semmivel, mint ezek. Aki nem bírja elfogadni a mai világban, hogy van digitális szórakozás is, nem csak a kocsmázás a haverokkal, az szűk látókörű.

válasz erre

Nyáron, amikor van időm játszani, napi 8-12 órát tolom. Azt hiszem, magasan az átlag fölé megyek ezzel.

válasz erre

cRIPeX

3 hete

Már nem azért de vegyük a nyarat én über epic hardcore gamernek számíthatok ha akár 10 órát is képes vagyok eltölteni egy nap játékokkal. a 2 óra kb egy átlagos játék hossza is lehet. Vegyünk csak egy LoL-t akár 1 órás meccseket is játszol. Akkor ez semmi átlagos. Legyen a nagyon Hardcore gamer 10+ órába és megértem hogy hardcore. Egy átlagos gamer is többet tol naponta.

válasz erre

Hellblade

3 hete

Ezek ilyen Standard számok, szerintem a hardcore gamer az aki egész nap játszik, szoktak lenni olyan hétvégéim, de még ezt se sorolnám oda, inkább azt aki tényleg minden nap felkeléstől elalvásig nyom valami komolyabb játékot, nem ilyen böngészős fost..

Szóval én inkább a napi 2-5 órán át valami komolyabb játékkal játszó embert nevezem, simán csak gamernek.

válasz erre

muki

3 hete

Ez pite.

válasz erre

VaPe

3 hete

Mondjuk 3 órát én nem szoktam játszani együltő helyemben. Ez nagyon durva!

válasz erre

Hát akkor már én is hardcore gamer vagyok, pedig én nem tartom magamat annak.
Igaz, hogy megrögzött trófea vadász vagyok, de nem egy olyan játék van amit inkább elengedem.
Amúgy én inkább játszok a PS (3,Vita,4) vonalon mint mobil vagy PC platformon. Pedig ezeken is tolhatnám többet. PC-n egyre több játék kopik ki amikkel játszottam valamikor.
Fura kicsit ezek a számok, de még is igazak.
Szóval én most már hardcore gamer vagyok!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljababem profiljaManiac profiljaManiac profilja