A jövő évben a boltokba kerül a 4 GHz-es Pentium 4

2003. november 24.
1.2991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A chipóriás Intel elkötelezett a 4 GHz-es órajel-álomhatárt átlépő Pentium 4-es processzorok szériapéldányainak jövő évi szállítása mellett, közölte Paul Otellini, a cég elnöke.

Az Intel szokásos, elemzők számára megrendezett őszi konferenciáján Paul Otellini, a társaság elnöke beszélt az óriáscég terveiről. Otellini szerint az Intel a jövő évben agresszív ütemtervet fog követni a 90 nm-es csíkszélességű gyártási eljárással készülő, Prescott magos Pentium 4 processzorok bevezetése, illetve továbbfejlesztése terén.

A vezető tervei szerint a jövő év második negyedében már a társaság asztali processzorainak 60 százaléka a Prescott alapú Pentium 4 lesz. Otellini megerősítette azokat a híreket is, amelyek szerint már a 2004-es évben piacra kerül a 90 nm-es Celeron változat is. Az első 90 nm-es Celeron chipek 2,8, illetve 3,06 GHz-es órajellel fognak megjelenni a jövő év második negyedében.

Az Intel ütemterve szerint a Prescott 2004 végén éri el a 4 GHz-es órajelet, a 3,6, illetve 3,8 GHz-es modellek megjelenésére pedig 2004 második, illetőleg harmadik negyedében lehet számítani. A jelenlegi, 130 nm-es Northwood modellek a jövő év második negyedéig fognak készülni az Intel gyáraiban, a harmadik negyedévtől pedig teljesen áttér a gyártó az újabb eljárásra, a 130 nm-es vonalat pedig csak a Celeronok fogják még egy ideig képviselni.

Otellini emellett azt is elmondta, hogy az Intel a jövő évben az ideinél lényegesen több mobilprocesszort szeretne eladni, elsősorban az új Cenrino (Pentium M) termékcsalád tagjaiból.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

4 ghz nem jöhetett be annyira;nem sok ilyet látni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja