A jövőben fizetni kell az MSN Hotmail outlookos használatáért

2004. október 01.
1.8961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft ezentúl csak előfizetési díj ellenében teszi hozzáférhetővé az MSN Hotmail azon szolgáltatását, amellyel a felhasználók az Outlook vagy Outlook Express programokon keresztül bonyolíthatják ottani levelezésüket.

Azok, akik továbbra sem szeretnének fizetni, a jövőben csak online használhatják majd a Hotmailt. A szoftveróriás azzal indokolta a lépést, hogy az utóbbi időben egyre több spamküldő használta ki a szolgáltatást működtető WebDAV protokollt arra, hogy kéretlen levelek tömegével árassza el az e-mail közösséget.

A Hotmail 187 millió aktív ügyfelével jelenleg az egyik legnépszerűbb internetalapú elektronikus levelezőszolgáltatás. Az előfizetéses rendszer segítségével a cég szerint könnyebben kiszűrhetők lesznek a spamküldők, mivel így lehetővé válik az ügyfelek hitelkártya-adatainak nyilvántartása. A Microsoft már korábban is tett intézkedéseket a Hotmailen terjedő kéretlen e-mailek visszaszorítására, amikor napi 100-ban korlátozta az egy címről elküldhető levelek számát, illetve külön feltételekhez kötötte az egyes felhasználók számára kiadható újabb címek regisztrációját.

Az új ügyfelek már mostantól, a régiek pedig 2005. áprilistól csak 20 dolláros évi előfizetési díj fejében férhetnek majd hozzá Hotmail levelezésükhöz az Outlook vagy Outlook Express alkalmazásokon keresztül. A Hotmail Plus az egy évre 100 dollárba kerülő MSN Premium szolgáltatás részeként is igénybe vehető lesz. A Microsoft lépése nem elszigetelt intézkedés; a Yahoo és az America Online szintén csak előfizetési díj ellenében biztosítja online e-mail szolgáltatásának számítógépes levelezőprogramokon keresztül történő elérését.

Kapcsolódó linkek:
MSN Hotmail
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja