A japán TV társaságok aggódnak a WiiNoma szolgáltatás miatt

2009. január 02.
1.8561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Nintendo idén egy saját televíziós csatornával ajándékozza meg a japán Wii tulajdonosokat.

A Sony és a Microsoft videó letöltő szolgáltatásaival ellentétben, a kiotóiak saját műsorokkal készülnek kedveskedni a konzolt birtoklóknak, nem a már meglévő sorozatokat és mozikat fogják digitális disztribúció útján értékesíteni. A WiiNoma csatornához csupán egy Wii konzolra és egy aktív internet kapcsolatra lesz szükség, maga a szolgáltatás többnyire ingyen jut el a felhasználókhoz.

Ez máris aggodalomra adott okot a japán élvonalbeli televíziós hálózatok vezetői számára. A Nintendo összeszűrte a levet a Dentsu-val, amely Japán legnagyobb reklámügynöksége, segedelmükkel hívják életre a szolgáltatást, valamikor az év első szakaszában.

A vezető televíziós társaságok erős konkurenciának érzik a Nintendo nagy részt ingyenes csatornáját, hiszen ha csak minden Wii-vel rendelkező családban legalább egy ember elfordul a hagyományos TV-zési szokásaitól, az máris sok milliós nézettségi veszteséget generálhat, mely szám világviszonylatban elérheti a 18 milliót, hozzávetőlegesen ennyi Wii csatlakozik jelenleg a webre.

A WiiNoma csatorna kifejezetten a Wii felhasználóinak lesz felépítve, tele exkluzív tartalommal, család centrikus műsorokkal, rajzfilmekkel és agytornás kvíz játékokkal. A szolgáltatás várhatóan tavasszal startol el, egyelőre kizárólag Japánban, de később kiterjesztik majd az összes érintett régióra is.

Vásárolnál Nintendo Wii konzolt, hogy egy exkluzív televíziós csatornát élvezhess a társaságában? Ha a műsorok kellően meggyőzőek lesznek, akkor bizony nem kizárt, hogy erős motivációt sugároz majd a leendő vásárlók felé, egy Wii megvételére, a rengeteg exkluzív játék mellett, természetesen.
4 hozzászólás

Rambo

16 éve, 6 hónapja és 20 napja

Áh, most még kétszer átolvastam, de nem találtam meg, de most végre megvan. mosolygó smiley Legközelebb jobban figyelek.

válasz erre

FutuRetrO

16 éve, 6 hónapja és 20 napja

Persze, tervezik a globális "sugárzást", a hírben is ott áll... kacsintó smiley

válasz erre

Rambo

16 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ez nagyon nagy ötlet, a Sony-nak is kéne ilyet csinálnia. Van esély rá, hogy európában is sugározzák ezt a WiiNioma-t?

Lac: Bizony, nagyon jó kis otthoni szórakozás az egész családnak. Ha a családtagjaim szeretnének játszani, akkor simán vennék egy Wii-t, de amúgy nem nagyon érdekel.

válasz erre

Lac

16 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ezt szeretem a Wii-be. Összehozza az embereket, a családokat. Gondolom több szülő mond igent a gyermekének, ha az golfozni hívja, minthogy "Anya!! Jösz dzsírsz ov vórozni?" ( bár ismerek egy ilyen embert személyesen )röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja