A japán gyártók is tajvanba telepítik a DVD írók gyártását

2003. november 24.
1.4611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A vártnál gyorsabb árcsökkentés következtében a japán gyártók a korábban tervezettnél jóval hamarabb megkezdték a DVD író meghajtók gyártásának áttelepítését Tajvanba, állítják egyes tajvani hírforrások.

A tajvani gyártókhoz közeli hírforrások szerint a gyors árzuhanás nem hagyott más lehetőséget a japán cégek számára, minthogy a költségek csökkentése érdekében tajvanba helyezzék át a DVD író meghajtók előállítását. A 4-szeres sebességű DVD+RW meghajtók ára az elmúlt három hónapban mintegy 40 - 50 százalékkal csökkent.

Legalábbis ezt állítják azok a hírforrások, akik szerint a japán gyártók ilyen árszinten a hazai gyárakban már nem tudják veszteség nélkül legyártani a meghajtókat.

Az árzuhanás arra késztette a japán társaságokat, hogy a vártnál korábban megkezdjék a gyártás tajvani szerződéses gyártókhoz való áttelepítését. A szakértők korábban a 2004-es év második, harmadik negyedére jósolták ezt a lépést. A tajvani Commercial Times üzleti folyóirat jelentése szerint a BenQ máris mintegy 150 ezer félmagasságú, és vékony kialakítású (notebookokba szánt) DVD írót szállított le a Teac számára kínai gyárából. A jövőben a BenQ havi szállítási mennyisége elérheti a 350 ezer darabot a Teac felé.

A Teac jelenleg a lapos kialakítású DVD meghajtók legnagyobb gyártója a világon.

A Micro-Star International (MSI) tulajdonába tartozó tajvani Accesstek jelenleg DVD-Dual meghajtókat szállít a Sony számára, áll a napilap írásában.

A szakértők azonban úgy vélik, hogy a Teac és a Sony a mostani lépések ellenére is nehezen tudja majd felvenni a versenyt a piacvezető NEC (Nippon Electric Corp.) és Pioneer gyártókkal, amelyek a közelmúltban havi 800 ezer - 1 millió darabra növelték DVD meghajtó gyártókapacitásukat.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 20 napja

Olcsó munkaerő; ma már inkább Kína a nyerő mosolygó smiley.Haha egy rím.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja