A Hynix 306 millió dolláros kártérítést fizet a Rambusnak

2006. április 26.
1.6541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szupergyors memóriák kifejlesztésében élenjáró Rambus 10 szabadalmának megsértése miatt perelte a Hynixot, a San Jose-i bíróság igazolva látta a keresetet, és 306,5 millió dollár megfizetésére kötelezte a vetélytársat.

A meglepően magas összegű bírság oka, hogy a Hynix kártérítésének alapjául a vállalat 2000 júniusa és 2005 vége közötti forgalmát vették figyelembe, - közölte a Rambus. Összehasonlításképpen, az Infineonnak egy hasonló perben nagyságrenddel kevesebbet, 46 millió dollárt kellett fizetnie.

A döntéstől az elemzők szerint kiveri a víz a PC ipart, mely már most is fenyegető rémként tekint a nem teljesen tisztázott szabadalmi ügyekre, és az ezekből származó rekordösszegű kártérítésekre. A Rambus számos alapvető megoldást védett le a DDR DRAM-okkal kapcsolatban, de az SDRAM és a DDR2 DRAM is nagyban köszönheti mai formáját a vállalatnak. Az ügy érdekessége, hogy szokatlanul magas kártérítési összegével jogi hullámot indíthat el. Richard Belgard szilíciumvölgyi elemző szerint a közeljövőben számos újabb per, vagy vállalatok közti megállapodás várható, különösen mivel a nagy memóriagyártók közül a Rambus szerint a Samsung és a Micron is fizetség nélkül használta a védett szabadalmi megoldásokat.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaKisember001 profiljamarco profiljaBotyi profilja