A HP negyedével csökkenti számítógépei energiafelhasználását

2008. január 17.
1.9321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
2010-ben a HP asztali és hordozható számítógépek 25 százalékkal kevesebb energiát használnak majd ? jelentette be a cég a las vegas-i CES kiállításon.

A HP ? melyet áprilisban a Fortune magazin a világ tíz, leginkább környezetbarát óriásvállalata közé sorolt ? jelenleg is több mint két tucat arany vagy ezüst EPEAT-minősítéses géppel van jelen a piacon. ?A HP évtizedek óta használ környezetbarát alkatrészeket és termelési technológiát ? mondta el Todd Bradley, a személyi számítógép divízió alelnöke. ? 2010-ig a HP számítógépek energiafelhasználása 25 százalékkal csökken. Ezzel megszilárdítjuk a leginkább környezetbarát IT-szállítóként elfoglalt piacvezető pozíciónkat.?

Az EPEAT-skála segítségével összehasonlítható az asztali és hordozható számítógépek, illetve a monitorok környezetre gyakorolt hatása. Az egyes termékek tulajdonságaiktól függően arany, ezüst vagy bronz minősítést érhetnek el.

A HP a számítógépgyártók közül elsőként jelent meg a piacon arany EPEAT-minősítésű termékkel. A HP Compaq rp5700 Long Lifecycle Business Desktop PC elsősorban szokatlanul hosszú, öt éves életciklusával érdemelte ki a díjat. A hosszú életciklus nem csak a környezetvédelem, hanem az IT-beruházások megtérülése szempontjából is előnyös.

Az új HP termékek közül több is arany EPEAT-minősítést kapott. Közéjük tartozik a HP Compaq 2510p és a HP Compaq 2710p üzleti notebook, valamint a HP Compaq dc7800, dc5750 és dc5700 asztali számítógép sorozat tagjai.

A HP elsősorban a beépített alkatrészek környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó kiválasztásával és fejlesztésével kíván megfelelni a saját magával szemben támasztott energiatakarékossági követelményeknek. Az opcionális 80 PLUS? tápegységek például 15 százalékkal hatékonyabbak hagyományos társaiknál. Ezer darab 80 PLUS tápegységgel felszerelt számítógép évente 17 000 liter gázolaj elégetésének megfelelő széndioxidtól óvja meg a környezetet. A Verdiem SURVEYOR távoli energiamenedzsment-szoftver ? mely minden dc7800 asztali számítógépen megtalálható ? évente akár 33 százalékkal is csökkentheti a felhasznált energia mennyiségét.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja