A HD-videókat is támogatja az új Flash Player

2007. augusztus 22.
2.2051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Adobe Flash Player 9 egy frissítésnek köszönhetően támogatni fogja a nagy felbontású videókat is, az alkalmazás béta-változata várhatóan ma jelenik meg.

A jelenleg még fejlesztés alatt álló, Moviestar kódnéven futó program végleges verziójával valamikor az ősz folyamán készül el a cég, a béta verziót viszont már ma kiadja a cég. Az újításnak köszönhetően a Flash Player immár megbirkózik a H.264 kódolású, MPEG4-es nagyfelbontású tartalmakkal is, ezenkívül pedig még a HE-AAC néven ismert audió tömörítési eljárást is támogatja. Az alkalmazás a fejlesztők ígérete szerint képes kihasználni a jelenleg forgalomban lévő új hardverek nagy teljesítményét is, vagyis dekódolás közben igénybe veszi a kétmagos processzor és a grafikus kártya videógyorsítójának az erejét is.

Mark Randall, az Adobe dinamikus médiák részlegének vezetője elmondta, azért döntöttek a H.264 integrálása mellett, mert újabban már számos tartalomszolgáltató támogatja ezt a standardot, és a YouTube-hoz hasonló megosztó portáloknak is lehetőségük lesz a jövőben jobb minőségű videókkal feltölteni az adatbázisukat.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja