A hackerek sikeresen ürítik ki az online elérhető számlákat

2005. november 09.
1.6641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A legfrissebb felmérések szerint a hackerek igen nagy találati százalékban képesek megfosztani pénzüktől az online hozzáféréssel rendelkező felhasználókat, mivel a magán PC-k 84 százalékán pénzügyi adatokat is tárolnak.

Leginkább azok a személyek vannak veszélyben, akik otthoni gépükről is ellenőrzést gyakorolhatnak számláik felett. Az amerikai tőzsdefelügyelet jelenleg több tucat olyan séma után nyomoz, melyek kifejezetten a hozzáférések megszerzésére irányulnak.

A szakértők szerint a hackerek munkáját nagyban segíti a szélessávú hozzáférések számának növekedése, mivel így gyorsabban bejutnak a gépbe, és a felhasználó is szívesebben helyezi át intéznivalóit az internetre. A PC-k 84 százalékán pénzügyi adatokat is tárolnak, nem ritkán hozzáféréseket, így a rosszindulatú felhasználónak nem kell egy bank rendszerét feltörnie, csak a kulcsot ellopnia. Az elemzők szerint éppen ezért ez a tevékenység kezd külön iparággá terebélyesedni, és évről évre növekszik, tavaly 20 millió dollár bizonyíthatóan ilyen formában tűnt el a számlákról.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja