A Google után az AOL-t és a Yahoo-t használja a Santy vírus áldozatkeresésre

2004. december 28.
1.7171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az egy hete feltûnt, weboldalak tartalmát kitörlõ Santy nevû vírus új verziói a Google után most az AOL és a Yahoo keresõit használják megtámadható internetes oldalak felkutatására.

A féreg egy hete a Google keresőjének segítségével keresett magának phpBB szoftvert használó célpontokat, elsősorban online fórumoknak otthont adó weboldalakat. A Google saját közleménye szerint akkor mintegy 7 órán belül reagált az esetre, és úgy tűnt, hogy sikerült megállítaniuk a vírus további terjedését.

A biztonsági cégek azonban most arra figyelmeztetnek, hogy a féreg új, Santy.d, Santy.e Spyki.a és b. verziói az AOL és a Yahoo online keresőit használják ugyanerre a célra, míg a szintén most felfedezett Santy.c variáns ismét a Google-on keresztül támad. A Kaspersky Labs jelentése szerint az új változatok struktúrái jelentős eltéréseket mutatnak az eredetihez képest, így valószínűleg új eszközökre van szükség az ellenük való harchoz. A Google keresőtechnológiáját használó AOL bejelentette, hogy már alkalmazza a Google által is bevetett blokkoló eszközöket, azonban ezek hatékonyságát egyelőre még vizsgálják. A február óta saját technológiát alkalmazó Yahoo még nem kommentálta a híreket.

A Santy vírus és annak különféle variációi csupán a megtámadott weboldalak tartalmát törlik, illetve cserélik fel saját szöveggel, az oda látogató felhasználókra azonban nem jelentenek veszélyt.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja