A Google jogi problémák miatt átnevezi Angliában a GMailt

2005. október 20.
1.8741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A keresőszolgáltató Google mától átkeresztelte Nagy-Britanniában az eddig GMailként ismert ingyenes e-mail szolgáltatását, mint ahogyan tette azt korábban Németországban is.

A keresőóriás már jó ideje tárgyalásokat folytat a brit Independent International Investment Research (IIIR) céggel, amely már 2002 óta jogilag birtokolja a G-Mail márkanevet, azonban a felek nem jutottak egyezségre. A mai naptól kezdődően tehát az újonnan regisztráló felhasználók a @googlemail.com végződésű címet kapják majd.

Annak ellenére, hogy a Google 15 hónapon keresztül folytatott tárgyalásokat az IIIR-el, a brit cég azt fontolgatja, hogy jogi úton rendezze az ügyet. A keresőszolgáltatónak nem ez az első jogi vitája a GMail márkanév kapcsán, mert pár hónapja Németországban is át kellett hogy keresztelje GMailről Googlemailre e-mail szolgáltatását, mivel a márkanév hamburgi tulajdonosa nem volt hajlandó lemondani a megnevezésről.

Mindkét eset azt bizonyítja, hogy a Google nem volt eléggé körültekintő, amikor megválasztotta e-mail szolgáltatása számára a megfelelő nevet.

Kapcsolódó linkek:
GMail
1 hozzászólás

Tardief88

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Szerencsére jól emgszedte magát a Google és volt mit ajánlania.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja