A Google - amerikai részről - zöld útat kapott a DC felvásárlásához

2007. december 21.
1.8111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság bejelentette, hogy nem áll a Doubleclick felvásárlásának útjába.

A Google számára pozitív eredménnyel zárult vizsgálat előzménye, hogy a Google 2007. áprilisában megegyezett a a DoubleClick tulajdonosával, a San Francisco-i központú Hellman & Friedman és a JMI Equity and management céggel, hogy készpénzben 3,1 milliárd dollárt fizet az adserveres cégért. A FTC által ma közétett véleményezésben a testület egyértelműen kifejezte, hogy nem tart semmilyen létező vagy potenciális kockázattól, amely a piaci versenyt akadályozná.

A Google és a DoubleClick egymást kiegészítő tevékenységet végeznek, nem tekinthetők versenytársaknak. A Google jelenleg elsődlegesen szöveg-alapú hirdetések értékesítésével foglakozik, míg a DoubleClick főként a weboldalakon elhelyezett hirdetések terjesztésére és dokumentálására koncentrál. A DoubleClick nem vásárol és nem értékesít hirdetéseket, sem hirdetési felületeket. Ezzel szemben egy olyan technológiát biztosít, amellyel a hirdetők és weboldal-tulajdonosok - az egymással való megegyezés alapján - hirdetni tudnak, illetve ezen hirdetésekhez kapcsolódó statisztikai adatokat szolgáltat számukra.

"Az, hogy az FTC mellénk állt, fontos üzenetet hordoz: azt, hogy ez az akvizíció nem veszélyezteti a versenyhelyzetet, és a felhasználók javát szolgálja" - mondta Eric Schimdt, a Google elnök-vezérigazgatója. "Reméljük, hogy az Európai Bizottság is hamarosan erre a következtetésre jut. Biztosak vagyunk abban, hogy e megegyezés révén ügyfeleink több releváns hirdetéshez juthatnak, a hirdetők szélesebb spektrumból választhatnak, és a weboldal-tulajdonosoknak is több lehetőség áll majd rendelkezésére."

Az Ausztrál Fogyasztóvédelmi és Versenyhivatal korábban már jóváhagyta az ügyletet és a három brazíliai szabályozó hatóság egyike kifejezetten szorgalmazta az üzlet megkötését. A Google azonban addig nem zárhatja le a tranzakciót, amíg az Európai Bizottság - amely jelenleg még vizsgálja az ügyet - is rá nem bólint.

A Kereskedelmi Bizottság a leiratban azt is hangsúlyozta, hogy az online reklámszolgáltató piacon hatalmas a verseny, a Google DoubleClick-akvizíciója csak egy a közelmúlt ügyletei közül. Az elmúlt hónapok során az online hirdetési iparágban számos nagyméretű tranzakciót jelentettek be: A Yahoo felvásárolta a Right Mediát, az AOL az ADTECH-et és a TACODA-t, a WPP Group a 24/7 Real Mediát, míg a Microsoft hat milliárd dollárért megvette az aQuantive-ot, majd az AdECN-t.

Noha az FTC véleményezésében azt is hozzátette, hogy adatvédelmi aggályok nem játszottak szerepet a fúzióval kapcsolatos vizsgálatukban, Eric Schmidt fontosnak tartotta hangsúlyozni a felhasználók adatainak biztonságát.

"Az adatvédelemi kérdés számunkra nem a DoubleClick felvásárlásával vált fontossá" - mondta Schmidt. "A kezdetektől fogva elkötelezettek vagyunk felhasználóink adatainak védelme mellett, és a továbbiakban is dolgozunk azon, hogy adataik teljes biztonságban legyenek és megőrizhessük bizalmukat."
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profilja