A Gigabyte bemutatta a Core i5-re felkészített új alaplapját

2009. április 29.
1.6831
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Intel készülő Core i5 processzorának hírére a nagyobb alaplapgyártók rögtön reagáltak, és elkezdték fejleszteni az újdonságot támogató alaplapjukat.

A napokban megrendezett Gigabyte Overclocking rendezvényen a Gigabyte Technology is bemutatta az Intel P55 chipkészletére épülő új alaplapját. Az egyelőre típusjelzés nélküli, Core i5 központi feldolgozók fogadására felkészített újdonság a gyártó elmondása szerint kiemelkedő túlhajtási képességekkel rendelkezik.

A grafikus kártyák részére három 16X-os PCI Express slot áll rendelkezésre, így lehetőség van a többkártyás CrossFireX konfiguráció kiépítésére is. A további bővítőkártyáknak két 1X-es PCI Express és két hagyományos PCI foglalat kínál helyet. Az alaplap négy DDR3 memóriafoglalattal van felszerelve, amik dupla csatornás üzemmódban képesek kezelni a rendszermemóriát. A tárolóegységeket egy FDD, egy PATA, és tíz SATA II portra lehet csatlakoztatni. A hátlapi I/O panel elrendezéséről a gyártó nem közölt részleteket, de a kínálatában megtalálható még egy 7.1-es integrált audiorendszer, és két Gigabit LAN kártya is. Az új Gigabyte alaplapról több információt nem árult el a cég, valamint a várható megjelenési ideje és ára is ismeretlen.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja