A Gigabyte bejelentette új HD 5870 Super Overclock videokártyáját

2010. április 09.
2.5921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a Super Overclock sorozatú grafikus gyorsítóinak termékpalettáját.

A frissen bemutatott videokártya az Advanced Micro Devices ATI Radeon HD 5870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Gigabyte HD 5870 Super Overclock típusjelzéssel fog felbukkanni (GV-R587SO-1GD gyári modellszám). Az újdonság hűtéséről egy egyedi tervezésű, dupla hártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik.

A Gigabyte által alkalmazott hűtőrendszer két darab 90 milliméteres ventilátorral, valamint négy darab rézből készített hővezető csővel van tervezve, és a gyártó adatai szerint ez a felépítés 13 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékletet képes biztosítani a GPU-nak, mint az AMD standard hűtési megoldása. Ahogy azt már a cég Super Overclock szériájától megszokhattuk, az új Gigabyte HD 5870 Super Overclock órajelei is búcsút intettek az AMD által előírt értékeknek, ugyanis az 1600 darab stream processzorral felvértezett grafikus feldolgozó sebességét 850MHz-ről 950MHz-re hangolták át, az 1024MB GDDR5 VRAM-al ellátott 256bit-es memóriarendszer pedig az 1200MHz helyett az 1250MHz-es frekvencián üzemel (5000MHz-es effektív teljesítmény).

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör ATI CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé. A videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), az ATI Stream, az ATI PowerPlay, valamint az Eyefinity technológia sem. Az új Gigabyte HD 5870 Super Overclock már előrendelhető a nagyobb európai webáruházaktól 448 euró körüli áron.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja

Nem semmi tuningot hajtott végre a gigabyte, megérdemelt a soc név a kártya után. A hűtése meg egyenesen fenomenális, a teljesítményről nem is beszélve.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljatibormolnar205 profiljamarco profilja