A Gartner szerint tovább csúszhat a Windows Vista startja

2006. május 06.
1.5271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Gartner piaci elemző cég szerint a Microsoft Windows Vista operációs rendszere az idén novemberi, illetve jövő januári időpontok helyett csak valamikor 2007.

április-június között jelenik majd meg. A Microsoft jelenlegi menetrendje szerint a céges ügyfelek idén novemberben, a kiskereskedelem és a mezei vásárlók pedig jövő januárban juthatnának hozzá a következő generációs Windows-hoz. A szoftveróriás eredetileg 2005-ben szerette volna kiadni a szoftvert, azóta azonban két ízben is hivatalosan elhalasztotta premiert.

Az elemzői körökben mértékadónak tekintett Gartner arra alapozza prognózisát, hogy a Vista utolsó béta tesztverziója valamikor a mostani negyedévben várható, a komoly technológiai előrelépés miatt azonban ezután 9-12 hónapnál hamarabb aligha kerül kibocsátásra a végleges változat. Mert igaz ugyan, hogy az XP esetében erre csak öt hónapot kellett várni, a nagyobb változásokat bevezető Windows 2000-nél azonban 16 hónap telt el az utolsó béta és a végleges verzió között. Ráadásul a Gartner elemzői szerint azután, hogy lemaradtak az év végi bevásárló szezonról, aligha jelent nagy veszteséget a Microsoft számára az, ha a start januárról mondjuk áprilisra tolódik.

A Microsoft szóvivője hivatalosan cáfolta, hogy a cég valóban további halasztást tervezne a Vistá-val kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a szoftver a menetrendnek megfelelő fázisban van a tervezett kibocsátáshoz.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Hellblade profiljaManiac profiljaWarriorAutobot profiljaDerekhun profiljagery1113 profiljaiPet profiljarDAVE profiljaPajti24 profilja