A Fujitsu bemutatta AMD processzoros új Esprimo modelljeit

2010. június 23.
1.7351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Fujitsu két új Esprimo modellje a legújabb AMD PC-platformra épül és a legkomolyabb asztali feladatokkal is boldogul.

Az AMD új hatmagos processzorait a Fujitsu technológiájával ötvöző új Esprimo modellek még a legkomplexebb alkalmazások futtatásakor is maximális teljesítményhez és megbízhatósághoz juttatják az üzleti felhasználókat. A Fujitsu Dinamikus Infrastruktúrák portfóliójának szerves részét képező AMD processzoros Esprimo modellek biztosítják a jövő kihívásainak legyőzéséhez szükséges teljesítményt.

A kis költségen csúcsteljesítményt nyújtó PC-t kereső vállalati felhasználók két verzió közül választhatnak a Fujitsu portfóliójában: az egyik a helytakarékos (SFF) Esprimo E5645, a másik pedig az Esprimo P5645 mikrotorony.

A PC-felhasználóknak gyakran több programot kell párhuzamosan futtatniuk teljesítményromlás nélkül. Ha például a felhasználó automatikus vírusellenőrzést kíván végezni DVD-írás közben, az új Esprimo modellek nyújtják számára a legkedvezőbb ár-teljesítmény arányt a Turbo Core technológiájú, új hatmagos AMD Phenom processzoroknak köszönhetően. A hatmagos rendszerek még a legintenzívebb használat esetén is exponenciálisan nagyobb teljesítményre képesek, hiszen az egyes magokat kizárólagosan hozzá tudják rendelni a nagy számítási kapacitást igénylő alkalmazásokhoz. Ha a felhasználó a példához hasonló módon több alkalmazást futtat, az egyik mag a vírusellenőrzést végzi, míg egy másik a DVD-írás feladatát teljesíti. Az AMD Turbo Core technológiája a legfejlettebb alkalmazásoknál mind a hat magot mozgósítja, ha pedig az alkalmazások csak három magot foglalnak le, növeli a frekvenciát.

A Fujitsu többféle AMD processzorral szállítja az Esprimo rendszereket: a kevésbé fejlett irodai alkalmazásokhoz készült, egymagos AMD Semprontól és kétmagos AMD Athlon II X2 processzoroktól kezdve, a komolyabb alkalmazásokhoz szánt négymagos AMD Phenom II X4-en át a legmagasabb igényekre szabott hatmagos AMD Phenom II X2 processzorokig.

A több képernyővel dolgozó felhasználók számára lényeges, hogy mindkét Esprimo modell két PCI Express bővítőhellyel rendelkezik, így két gyors grafikus kártyával is bővíthető. Ily módon akár négy monitor is csatlakozhat a rendszerhez egyszerre. Az AMD nagy teljesítményű alaplapi grafikus lapkája, a DirectX 10.1 támogatást nyújtó Radeon HD4200 két kijelző csatlakoztatását teszi lehetővé a két digitális porthoz, az analóg VGA portra jellemzőnél sokkal jobb képminőséget és vizuális élményt nyújtva. A felhasználók gyorsan csatlakoztathatnak külső eszközöket a PC-hez, mivel mindkét modell támogatja a gyors I/O (pl. USB 3.0) kártyákat.

A Fujitsu Green PC technológiája túlteljesíti a jogszabályi követelményeket. Mindkét környezettudatos Esprimo modell alaplapja halogénmentes. A gyorsaságot biztosító, nagy teljesítményű feldolgozási képességek egyben az Esprimo E5645 és Esprimo P5645 energiahatékonyságához is hozzájárulnak. A rendszer tápegységének maximális hatásfoka 87%.

Az Esprimo a stresszmentes, nyugodt munkakörnyezet kialakításához is hozzájárul. Mindkét új Esprimo PC rendkívül halk. Tizennyolc hónapos életciklusuknak köszönhetően kevesebb karbantartást, felügyeletet igényelnek, és nem kell gyakran frissíteni őket. Ha pedig mégis frissítésre van szükség, a könnyen hozzáférhető ház gyorsítja és egyszerűsíti a feladatot. A termékcsalád-koncepciónak köszönhetően mindkét rendszer ugyanolyan BIOS-szal dolgozik, ami mérsékli az ügyfél számára a rendszer értékeléséhez szükséges idő-, munka- és költségráfordítást.

Az új Fujitsu Esprimo E5645 és P5645 modellek már jelenleg is kaphatók, áruk országonként eltér.


A Fujitsu bemutatta AMD processzoros új Esprimo modelljeit - 2. kép

3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

15 éve, 8 napja

Hát ezt nem mertük volna régebben megkockáztatni, hogy egyszerre futtasuk a víruskeresőnket, illetve az iró programot. Tényleg jol teljesit.
Esetleg lehet tudni Magyarországi konkrét árat?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja