A francia lemezkiadók az internetszolgáltatókat is perelnék

2004. április 01.
1.3791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Syndicat National de l"Edition Phonographique (SNEP) nevű, a francia lemezkiadókat tömörítő szövetség bejelentette, hogy a nemzetközi és az amerikai társszervezeteket másolva egyéni felhasználók elleni perekre készül, ám egyben egy lépéssel tovább is megy, az internetszolgáltatókat is bepereli, ha nem építenek be tartalomszűrőket hálózataikba.

A SNEP indoklása szerint ha a szolgáltatók nem élve a technikai lehetőségekkel, megkerülik a z internetes tartalom szűrését, akkor tulajdonképpen segédkeznek az illegális fájlmegosztásban, így jogilag felelősségre vonhatóak.

A szövetség szerint az internetes zenei fájlcsere rendkívül népszerű lett Franciaországban és 30 százalékkal kevesebb lemez értékesítéséhez vezetett. A tét valóban nagy, hiszen Franciaország méretéhez és lakosai számához képest meglepően nagy zenei piac, a világ negyedik legnagyobb forgalmú országa, ahol a kiadványok eladásainak visszaesése 2003-ban 14,6 százalékos bevételcsökkenést eredményezett, így tavaly már csak 2,1 milliárd euró volt a francia lemezpiac forgalma.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Úgy látszik divat volt a perelgetés ebben az időben.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja