A formátumháború végleg eldőlni látszik

2008. január 05.
1.6651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Már elég hosszú ideje kétséges, hogy melyik adathordozó formátum nyeri meg a háborút.

Két nagyhatalom, két eltérő lemezformátuma állt szemben egymással. A HD DVD felett a Toshiba, míg a Blu-ray felett a Sony bábáskodik. Ez a két formátum megfelelő tárkapacitással rendelkezik a következő generációs, nagy felbontású videótartalmak tárolásához. Ám mostanáig nem lehetett tudni, hogy melyikük lehet majd a végső befutó.

A mai nap folyamán egy sorsdöntő bejelentésre lehettünk figyelmesek. A Warner filmstúdió bejelentette, hogy átáll a Blu-ray formátum oldalára, így a filmjei már nem csak a HD DVD szabványú lemezeken fognak megjelenni. Ez az állapot ez év végéig fog tartani, minekután a Warner kivonul a HD DVD piacról és csak a Sony kéklézeres technológiájára összpontosít majd.

Ez mindenképp jó hír, hisz így már a Blu-ray mögött annyi neves filmstúdió sorakozik fel, amennyivel végleg eldöntheti a hosszúra nyúlt formátumháborút. Mi pedig kikerülünk a dilemmás állapotból és szép lassan benevezhetünk a biztos befutóra, egy PlayStation 3-ra, vagy esetleg egy asztali Blu-ray lejátszóra. A Blu-ray fogja tehát az eddigi DVD szabványt nyugdíjba küldeni.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 7 hónapja és 17 napja

Na végre, ennyi idő kellett , hogy rájöjjenek melyik a jobb a két formátumú lemez közűl!Hajrá Blu-Ray!!!!menő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smileymenő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaXTomiX0029 profilja